Multilind baby billenspray [recensie]

FullSizeRenderHet huidje van de baby of een klein kind is erg teer en kwetsbaar, omdat de beschermingsfunctie van de huid op jonge leeftijd nog niet volledig ontwikkeld is. Multilind Baby Billenspray is een zeer milde en geconcentreerde spray, speciaal voor het verzorgen van de billetjes van de baby’s en jonge kinderen.

Recensie
Alweer zo’n handig Multilind product. Na mijn ervaring met de bodyspray, ben ik niet zo argwanend meer en probeer deze billenspray graag. Tot nu toe gebruikte ik Sudocreme bij rode billen en dat werkt prima. Maar als deze billenspray net zo goed bevalt dan heeft ‘ie vanwege de handige sprayfunctie zeker wel een streepje voor.

Die sprayfunctie is het grootste voordeel aan de Multilind producten: niet smeren met dikke crème die aan je vinger blijft plakken, maar een paar keer op het pompje drukken en de billenspray zit gelijk goed verdeeld over de babybilletjes. Uitwrijven met je vingers is niet eens meer nodig (mag overigens wel).

FullSizeRender (1)Ook deze billenspray heeft geen parfum toegevoegd. Er zit in mijn beleving wel een heel licht geurtje aan, maar dat komt wellicht van de toegevoegde kamille en calendula extracten. Die geven een heerlijk natuurlijk geurtje af.

De spray bevalt goed! Nu hebben mijn kinderen nooit zo’n last van onwijze rode billen, maar toch. Een klein beetje verzorging op de plekjes waar vieze luiers tegenaan geplakt zitten is nooit verkeerd. De billen van zowel mijn peuter als mijn baby reageren goed op dit product.

Dan de prijs: een flesje van 50 ml kost € 6,95. Dat vind ik zeker niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Een pot Sudocreme kost trouwens ook de hoofdprijs (en daar gebruik je per keer beduidend meer van), dus blijkbaar zijn écht werkende billenproducten gewoon wat duurder.

Conclusie: een lichte, dunne spray die baby’s billen goed verzorgd. Vooral de sprayfunctie is erg handig en praktisch. Een aanrader!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Hoe behoud je een gladde huid voor je baby

Je eigen huid is als moeder natuurlijk belangrijk om te verzorgen, maar dat geldt ook …