Van babykamer naar kinderkamer – tips

Een babykamer is vaak praktisch ingericht, zodat alle spullen van je kleintje binnen handbereik liggen. Babykamers zijn vaak ingericht met lichte kleuren en hebben een rustige sfeer. Zodra je kind echter wat groter is, ga je los met de inrichting van de kinderkamer! Een kinderkamer mag namelijk best wat uitbundiger zijn, en aansluiten bij de interesses en wensen van je kind. Lees daarom in dit artikel een aantal inspirerende tips.

Creatief met de muren
Met een ander kleurtje op de muren geef je de kinderkamer meteen een compleet andere uitstraling. Verf niet de hele kamer dezelfde kleur, maar kies ervoor om een (deel van) de muur te verven met bijvoorbeeld magneet- of krijtbord verf. Hiermee kan je kind heerlijk zijn creativiteit kwijt, en het maakt de kamer meteen een stuk speelser. Ook glitterverf zorgt voor een speels en origineel effect. Uiteraard kan een binnenschilder je hier uitgebreid over adviseren en je helpen met het verven van de kinderkamer. Vind je de huidige kleur van de babykamer nog prima bij je kind passen? Geef je de muren dan een andere uitstraling door middel van mooie muurstickers of een muurschildering.

Een speelhoekje
Het grote verschil tussen een baby- en een kinderkamer is natuurlijk dat in een kinderkamer ruimte moet zijn om te spelen. Een speelhoek compleet ingericht naar de wensen van je kind is dan ook onmisbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mini winkeltje, een creatief knutselhoekje of een mini huisje waarin je kind zich even kan terugtrekken. Wil je voorkomen dat de kinderkamer en het speelhoekje rommelig oogt? Zorg dan voor voldoende opbergplekken.

Een mooi bed
Nu je kind wat groter is, is het belangrijk om een mooi bed uit te zoeken. Naast dat je natuurlijk wil dat je kind lekker slaapt, voorkom je hiermee hopelijk ook dat je kind stiekem elke nacht bij jou in bed wil kruipen. In een kleine kinderkamer is een hoogslaper erg praktisch. Maar ook speciale kinderbedden zoals een autobed of hemelbed voor de prinsjes en prinsesjes onder ons zullen het goed doen bij de kinderen. Wil je liever een gewoon kinderbed? Dan is een meegroeibed een goed idee, die je uiteraard met een mooi dekbedovertrek en andere accessoires alsnog in de favoriete stijl van je kind transformeert.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Inspiratie voor decoratie in de kinderkamer

Is het tijd om de slaapkamer van je kind eens in een nieuw jasje te …

Share
Share