Dagboek van een modemeisje – deel 1 [recensie]

Dagboek van een modemeisje is van dezelfde makers als Het leven van een loser en Dagboek van een muts. In deze boekenreeks volg je het leven van Sofie Sanders.

dagboek van een modemeisjeEen half dozijn modeontwerpen, twee gemene acties van een klasgenoot, een te leuke jongen en een stinkdier… Welkom in de wereld van Sofie Sanders. Sofie Sanders is twaalf en af en toe een echte drama queen. Eén ding weet ze zeker: op een dag wordt ze een wereldberoemde modeontwerpster. Als ze nu maar geen last had van haar vervelende ouders, die irritante Miranda Merkx en haar gevoelens voor Joris. In alle chaos probeert Sofie goede keuzes te maken, waarbij zij gelukkig altijd kan rekenen op haar beste vriendin Lisa.

Recensie
Dagboek van een modemeisje is een nieuwe boekenserie in dezelfde lijn als Het Leven van een loser en van Dagboek van een muts. De schrijfstijl, illustraties en typografie zijn vergelijkbaar en eigenlijk volledig inwisselbaar.dagboek van een modemeisje 2

De type onderwerpen en avonturen die Sofie beleeft, lijken heel erg veel op die van de hoofdpersoon uit de meisjes kinderboekenserie Dagboek van een muts. Hierdoor slaat dit boek gelijk aan bij mijn dochter van 10 jaar.

dagboek van een modemeisje 4Tegelijkertijd is mijn tiener daardoor ook wel extra kritisch op dit boek. Ze vindt het eigenlijk zo hetzelfde dat ze dit ook erg jammer vindt. Ze ziet de toegevoegde waarde eigenlijk niet zo. Het had net zo goed een volgend deel van een Dagboek van een muts kunnen zijn, aldus mijn dochter.

Het verhaal leest wel lekker weg; ze had het in twee uurtjes uit. Dat blijft een nadeel van deze boeken. Ondanks dat ze dik ogen, lezen ze zo vlot dat ze in rap tempo uit zijn. Leuk voor meiden van 9 jaar tot 12 jaar.

Dagboek van een modemeisje – Angie Spady
Eerste deel van een nieuwe serie
Kinderboek, hardcover, 300 pagina’s, uitgeverij Callenbach
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …