Zoom! De onzichtbare wereld van…vogels

zoom-vogelsBekijk van heel dichtbij de klauwen van een arend en zie hoe vogels vliegen. De wereld van vogels komt tot leven via macrofoto’s in kleur. Met fotovragen, quiz en (doe)tips voor opvoeders.

Recensie

Zoom! De onzichtbare wereld van… vogels
is een mooi vormgegeven boek met prachtige foto’s. Het spreekt meteen aan als je het openslaat omdat er foto’s zijn gemaakt op ware grootte, grotere afstand en ook ingezoomd. Zo kun je bijzondere details zien.

vogelfoto 5Het is een informatief boek met veel weetjes. Hoe zit het verenkleed in elkaar, waarom? Hoe werken vleugels en hoe zien de botten er uit?

De teksten zijn duidelijk en eenvoudig beschreven maar er is ook een kopje ‘feiten op een rij’ waar je bijvoorbeeld de Latijnse naam van de betreffende vogel vindt. Achterin het boek vind je een lijstje met moeilijke woorden en hun betekenis.

Het boek is volgens uitgever Corona geschikt voor kinderen van 10 – 14 jaar. Als onderdeel van een schoolprogramma klopt deze leeftijdsindicatie zeker, maar de mooie afbeeldingen en de manier waarop allerlei onderwerpen worden besproken, maakt dat het ook een prachtig boek is om met jongere kinderen te bekijken.

vogelfoto 3-1Leuk zijn de foto’s van ingezoomde details met de vraag wat het is. Het goede antwoord en de gehele foto vind je dan op de volgende bladzijde. Aan het einde van het boek staan mooie vergrotingen met vragen erbij als een soort quiz over de voorgaande bladzijden. vogelfoto 4

Het boek is duidelijk voor ouders én leerkrachten geschreven want er staan achterin nog verschillende tips hoe het boek precies te gebruiken en wat je kunt doen om het thema nog meer te tot leven te laten komen.

Ik heb het boekje met mijn zoontje zitten bekijken. Hij was erg gefascineerd door de prachtige foto’s en het feit dat de platen op verschillende afstanden zijn ingezoomd werkt erg goed.

Buiten deze ‘Zoom’ is er ook nog de insecten, planten en oceaandieren variant. Volgens mij stuk voor stuk erg mooie boeken om deze verschillende wezens eens in een heel ander perspectief te kunnen bekijken.

Zoom! De onzichtbare wereld van vogels – Camilla De La Bedoyere
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Corona
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

De opvolger van anderhalvemetersamenleving is….

Helaas is het Woord van het Jaar ditmaal weer een Corona-gerelateerd woord. Vorig jaar was …