Vrije val – Randi Fuglehaug

Wanneer je ooit nog van plan was om een parachutesprong te maken….. lees dit boek niet. Voor alle anderen die houden van een heerlijke thriller: begin gerust aan deel 1 van de Fjordenserie: Vrije val.

Beschrijving
Vrije val van Randi Fuglehaug speelt zich af in het normaal zo rustige Fjordengebied in het westen van Noorwegen. Daar vindt een extreme sports-festival plaats. Een skydiveteam van vier vrouwen maakt een formatiesprong, en voor het oog van honderden mensen gaat de parachute van een van hen niet open. Politieonderzoek toont aan dat het geen ongeluk was.

Een van de aanwezigen in het publiek is Agnes Tveit, journalist bij de plaatselijke krant. Ze is een negenendertigjarige fastfoodliefhebber die het niet zo nauw neemt met ethische codes. Ze is geboren en getogen in Voss, en is na bijna twintig jaar in Oslo gewerkt te hebben weer naar haar geboortestreek teruggekeerd. Maar ze is bang dat dit een verkeerde beslissing was. Met haar vriend wilde ze op een rustigere plek een gezin stichten. Maar kinderen krijgen lukt niet, Fredrik wordt steeds gestrester en haar nieuwe baan blijkt saai. Dat verandert na het skydive-ongeluk.

Agnes kent alle vier de vrouwen, en haar nieuwsgierigheid is gewekt. Wie wilde de vriendelijke Veslemøy Liland vermoorden, en waarom? Agnes realiseert zich dat de antwoorden op die vragen dichter bij haar eigen verleden liggen dan ze had durven vermoeden.

Mening
Ik heb genoten van dit boek. Het personage Agnes is niet doorsnee en haar emoties en gedachten zijn interessant om te volgen. Het verhaal zelf ook: een gesaboteerde parachute, vier hechte vriendinnen en stukje bij beetje steeds meer informatie. Het houdt het midden tussen een prima detective en een fijne thriller.

Het boek speelt zich af in Noorwegen, in een omgeving waar mensen elkaar kennen, elkaars geheimen bewaren en elkaar in de gaten houden. Een moord op een ogenschijnlijk onschuldige vrouw, getrouwd, moeder van een tweeling, blijkt iets waar veel meer achter zit dan in eerste instantie lijkt. En het meedenken, mee-ontwarren, is echt heel leuk!

Ik kijk uit naar volgende delen uit de Fjordenserie!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share