Sterf twee keer – Tess Gerritsen

cover sterf twee keerRechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

Recensie
In december 2014 kwam het elfde deel uit de serie thrillers van Tess Gerritsen over rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles uit. Een jaar of vier geleden heb ik deze serie ontdekt en heb inmiddels alle delen gelezen. Tess Gerritsen heeft meer thrillers geschreven. Verschillende staan ook op mijn ereader, maar ik durf er nog niet aan te beginnen, bang dat het tegenvalt. Want de boeken over Rizzoli & Isles vind ik zoooo leuk!

IMG_1392
In Sterf twee maal staan twee verhaallijnen centraal. Een brute bizarre moord in Boston, waar Rizzoli & Isles bij gehaald worden. En gebeurtenissen zes jaar eerder, in Botswana, Afrika. Langzaam komen de lijnen bij elkaar en Jane Rizzoli reist zelfs af naar Afrika voor nader onderzoek, want ze vermoeden een verband …

Ik heb overigens ook weer het nodige geleerd. Over de jacht bijvoorbeeld, want het slachtoffer in Boston is fervent jager en uitzonderlijk goed in zijn vak van het prepareren van dode dieren. Ontweien is nu niet bepaald een term waar ik dagelijks mee in aanraking kom. En ook over katachtigen, ik weet nu hoe een panter zijn prooi doodt en vervolgens verstopt om het voor zich te houden. Gruwelijk en bizar, dat is het van tijd tot tijd, maar ja, dat is het echte leven ook.

IMG_1393
Ik vind de boeken van Tess Gerritsen prettig om te lezen. De verhalen zijn spannend, soms bloedspannend, ze zijn lekker en vlot geschreven en er zit de nodige humor in. De hoofdpersonen zijn twee, in mijn ogen, sympathieke intelligente en stoere vrouwen die heel goed weten waar ze mee bezig zijn. Naast dat ze bezig zijn moorden op te lossen, neemt Gerritsen ook de ruimte om te vertellen over het privé-leven van de beide dames. Ik kan je wel vertellen, dat verloopt niet geheel zonder slag of stoot.

Screenshot 2015-02-18 at 20.29.31Je kan de delen overigens prima los van elkaar lezen. Er zijn natuurlijk wel verwijzingen naar eerdere delen, maar de boeken staan voldoende op zich om daar geen last van te hebben.

Er is ook een populaire tv-serie gebaseerd op de boeken over Rizzoli & Isles. Ik volg deze eigenlijk niet. De hoofdpersonen zien er zo anders uit dan hoe ik ze voor me zie als ik de boeken lees. Maar misschien wel leuk om eens in de gaten te houden.

Ik heb Sterf twee maal met veel plezier gelezen en had echt moeite om het boek weg te leggen om maar te gaan slapen. In het begin vond ik het nog wel meevallen met het niveau van de spanning, maar zo halverwege begon mij toch een onbehaaglijk gevoel te bekruipen. Zo’n gevoel dat ik wel vaker heb bij thrillers en spannende films. Dat je eigenlijk voortdurend achterom wilt kijken omdat je het gevoel hebt dat achter je gevaar dreigt. Toch een spannend boek dus!

Hier staat een fragment uit Sterf twee keer.
De Amerikaanse site biedt meer informatie over Tess Gerritsen en haar boeken.

Sterf twee keer – Tess Gerritsen
Bekijk op bol.comThriller, paperback, 320 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een fatale leugen [bespreking]

Wat begint als een leugentje tegen de politie, wordt een nachtmerrie wanneer degene die Lucy …