Nog steeds taboe op postnatale depressie

Eén op de 20 vrouwen krijgt te maken met een prenatale depressie (depressie tijdens de zwangerschap) en maar liefst 18.000 tot 27.000 vrouwen krijgen jaarlijks met een postnatale depressie te maken. Daarnaast krijgen toch nog 200 vrouwen jaarlijks te maken met een kraambedpsychose. En dan hebben we het nog geen eens over die grote groep vrouwen die het eerste jaar gewoon als zwaar en absoluut niet altijd als een roze wolk ervaren. Ondanks deze grote aantallen blijkt er nog steeds een groot taboe te zitten op het doormaken van zwangerschapsdepressie, postnatale depressie en kraambedpsychose. En dat terwijl de vrouwen en hun omgeving die hiermee te maken krijgen juist alle steun kunnen gebruiken die ze kunnen krijgen. Djoke.nl probeert deze taboe te doorbreken en helpt deze vrouwen!

Op Djoke.nl kunnen deze (aanstaande) moeders en hun omgeving terecht; het is een website met veel informatie op dit gebied. Daarnaast biedt de initiatiefnemer Djoke ten Kate begeleiding aan vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Deze begeleiding wordt op maat geboden bij de (bijna) moeder aan huis. Samen met de vrouw en haar partner wordt dan een plan van aanpak gemaakt waarbij natuurlijk ook de huisarts in kennis wordt gesteld. Djoke verzorgt tevens ook workshops “Ouderschap in balans” en ervaringsgroepen voor moeders.

Djoke is echt een steun in de rug. Je kan haar namelijk altijd bellen of mailen als je vragen hebt of hulp nodig hebt. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Als de roze wolk niet roze kleurt, blijft dat niet tobben en schroom niet bij het vragen om hulp.

Kijk voor meer informatie op www.djoke.nl of bel naar 06-44568443.

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Lieve Jonah

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, kleine vriend. Acht jaar oud ben je nu. Enerzijds …