Steffie en de mislukte inbrekers (Kinderen van het Kattenpleintje)

image Steffie en de mislukte inbrekers is geschreven door Jacques Vriens, voor mij wel een garantie van kwaliteit én succes verzekerd bij de kinderen. Oudste heeft de boeken van Jacques Vriens altijd kunnen waarderen, zoals De bende van de Korenwolf, en jongste vindt momenteel de boeken over meester Jaap ook erg leuk.

imageJacques Vriens is goed in staat aan te sluiten op de belevingswereld van kinderen en schrijft prettig leesbare boeken voor verschillende leeftijden.

Steffie heeft de hoofdrol in Steffie en de mislukte inbrekers. Ze woont met haar moeder aan het Kattenpleintje. Er gebeuren rare dingen aan het Kattenpleintje.

imageUit de supermarkt worden opeens spullen gestolen en sommige mensen vinden dat opa Deutz naar een bejaardenhuis moet. Alleen maar omdat hij een beetje vergeetachtig is. Steffie gaat samen met de hond Kobus en detective Sjoerd op onderzoek uit. Wie is de dief en hoe kan opa in zijn eigen huis blijven wonen?

Jongste vindt het boek heel leuk, maar soms ook wel een beetje spannend. Ze leest het in ieder geval vlot weg, dus volgens mij is dit weer een aanrader! En aangezien zij een kind is dat boeken leest en herleest, ben ik er zeker van dat ze nog vaker van het boek zal genieten.

imageIk vind de vormgeving van Steffie en de mislukte inbrekers ook erg leuk. Het boek is opvallend vierkant, heeft leuke illustraties en de tekst is in kolommen gedrukt. Dat is goed voor de leesbaarheid. Wat ik een leuk detail vind, is de plattegrond van het Kattenpleintje aan het begin van het boek.

Enig onderzoek op internet leverde op dat Steffie en de mislukt inbrekers het eerste deel van een serie over basisschoolkinderen is. Iedere keer is de hoofdrol voor een ander kind weggelegd. Het tweede deel is Max en de ontplofte vriendschap.

Leuk om voor te lezen, en om -vanaf een jaar of 8, 9- zelf te lezen.

Steffie en de mislukte inbrekers – Jacques Vriens
Deel één van de serie Kinderen van het Kattenpleintje; illustraties van Annet Schaap
Jeugdboek, hardcover, 112 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …