Trakteren op school [persoonlijke blog]

We hebben inmiddels al aardig wat traktaties op het kinderdagverblijf achter de rug, want met drie kleintjes die allemaal naar de opvang gaan of zijn gegaan is er inmiddels al 10x een feestje gevierd.

Soms kozen we voor lekkere cakejes of deelden we snoepjes uit, maar we hebben ook een keer een uitdeelboekje van bijvoorbeeld Dikkie Dik of Woezel & Pip gekozen en leuke zakjes met stempeltjes en stickertjes. We merken namelijk dat er bij de opvang toch steeds meer de nadruk wordt gelegd op gezonde trakaties of op kleine uitdeelcadeautjes.

trakteren op school

Nu werd onze oudste zoon onlangs zes jaar en zijn verjaardag viel net in de kerstvakantie, waardoor we het uitdelen gewoon even uitgesteld hebben naar het nieuwe jaar. In december is het toch al een en al feest, drukte op school en noem maar op, en nu had hij ook iets om naar uit te kijken zodra de school weer begon.

Ook nu moest er natuurlijk iets verzonnen worden om te trakteren, dus snel wat gesnuffeld op het internet en een lekkere traktatie gekozen.

fruit traktatie Fruit traktatie

De avond voor het trakteren alles staan snijden (komkommer, kaas, worst, druiven) en flink staan rijgen, maar het zag er daarna gezellig en vooral ook erg smakelijk uit. Xavi vond het zelf prachtig en ging enthousiast naar school die dag.

klas rond met traktatie

Hij mocht twee vriendjes kiezen die de klassen mee rond gingen om de juffen en meesters te trakteren en hij kreeg overal te horen dat ze dit erg lekker vonden en graag nog wel eentje zouden lusten. Ook de kinderen uit zijn eigen klas waren enthousiast, want toen ik hem na school buiten opwachtte, kwamen ze naar mij toe gerend om te vragen of ze misschien nog eentje extra mochten. Nou uiteraard!

IMG_8386

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

 

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …