Floddertje van Annie M.G. Schmidt

Floddertje is vies

Er was eens een meisje dat Floddertje heette, omdat ze altijd vuil was en altijd vol met vlekken zat. Behalve als ze pas in bad was geweest. Maar nooit kon ze langer dan een half uur schoon blijven. Om de haverklap moest Floddertje in bad, samen met haar hondje Smeerkees, dat ook altijd smerig was.

Recensie
Floddertje… Wie kent de verhalen over haar nu niet! Al jarenlang geniet jong en oud van dit schattige meisje dat nooit lang schoon is. Dat is ook de kracht van het succes. De verhalen zijn tijdloos en kinderen spreekt het natuurlijk enorm aan. Vies zijn is leuk, helemaal als mama of papa daar anders over denken!

floddertje zit onder de verf

In Floddertje Vies krijgen Floddertje en haar moeder visite. Omdat haar moeder weet dat haar dochter nooit lang schoon kan blijven, neemt ze rigoureuze maatregelen. Zodra Floddertje in bad is geweest en haar schone kleren aan heeft, sluit ze haar op in haar kamer. Zo is ze er zeker van dat Floddertje ook nog schoon is als de visite komt. Maar natuurlijk is Floddertje het daar niet mee eens.

Ze verveelt zich en als ze de schilder op zijn ladder voorbij ziet klimmen, komt ze op een idee. Voorzichtig opent ze het raam en stapt op de ladder… Daar schrikt de schilder zo van dat hij een pot verf laat vallen!

Het verhaal wordt in mooie, kleurrijke tekeningen in beeld gebracht en het is dan ook een genot om daar naar te kijken. Mooie, fijne tekeningen die levendig naar voren komen. Onmiskenbaar de fijne tekenstijl van Fiep Westendorp. Hier krijg je – ook als ouder – eigenlijk geen genoeg van. Een superboek met een heel klein prijsje. Genieten voor jong en oud!

Floddertje Vies – Annie M.G. Schmidt
Voorleesboek, hardcover, 32 pagina’s, Querido

Lees ook:
Floddertje
Otje
Beertje Pippeloentje

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …

Share
Share