Een baby erbij en samen gelukkig blijven

Praktische gids voor een stabiele relatie bij de verandering van ‘stel naar gezin’.
Uit onderzoek blijkt dat vrijwel elk stel kort na de geboorte van de baby een relatiedip doormaakt. Dit boek helpt om beter voorbereid te zijn op alle mogelijke hindernissen. Niet alleen met mooie theorieen, maar ook met leuke tips en heldere oefeningen, praktisch bruikbaar voor elke vader en moeder.
Weten wat je mogelijk te wachten staat, stelt je in staat er beter op te reageren en meer te kunnen genieten.
Voor stellen die een kind verwachten én voor ouders die al kleine kinderen hebben.

Recensie:
In het boekl ‘Een baby erbij en samen gelukkig blijven’ worden verschillende onderwerpen behandeld. Het is onderverdeeld in 12 hoofdstukken. In elk hoofdstuk worden verschillende onderwerpen beschreven.Ik vind de tekst niet moeilijk verwoord, waardoor het dus makkelijk weg leest.Er staan veel onderwerpen in en ik weet bijna wel zeker dat iedereen die doet boek leest wel ergens iets heeft van: “hé, wat herkenbaar”.

Regelmatig staan er stukken tekst in van mensen die iets dergelijks meegemaakt hebben. Hiervoor of erna wordt er op ingegaan. Dit maakt het nog weer helderder.Er staan verschillende oefeningen in die je met je partner kan doen.
Ook staan er onderwerpen in die uit onderzoeken zijn gehaald.Er staan verschillende tips in. Een voorbeeld hiervan is hoe je effectief met je partner kan onderhandelen (benoem het gedrag, benoem je gevoel, benoem je wens). Als je dit tijdens een gesprek zegt tegen elkaar is het voor de andere wel meer duidelijk hoe je je voelt.

Naast dat er onderwerpen worden behandeld tussen 2 partners, staan er ook dingen in over de baby.
Dit zijn ook bruikbare tips/onderwerpen. Je kan hierbij denken aan signalen van overstimulatie (wegkijken, gezicht afschermen, wegduwen, fronsen, de rug overstrekken en huilen). Eerst wordt hier uitleg over gegeven, daarna wordt er verteld over hoe je op overstimulatie kunt reageren.

Wat ik goed vind dat er ook behandeld wordt is de post-partum depressie. Dit is toch wel een belangrijk iets om te erkennen. In het boek wordt de man niet vergeten. Hierdoor is het boek ook een aanrader voor de mannen onder ons.
Het boek is geschreven door twee schrijfsters die GZ-psycholoog en psychotherapeut zijn. Je kan dit merken aan de praktijkvoorbeelden die er in staan.Ik vond het een goed boek om te lezen met zeker herkaanbare onderwerpen erin.
Achterin staat een register, waardoor onderwerpen makkelijk weer op te zoeken zijn.

Een baby erbij en samen gelukkig blijven-> Gerda Brouwer & Susanne Donders.
Zwangerschap, paperback, 192 bladzijdes, uitgeverij Unieboek.
Bestel dit boek via Bol.com >>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share