De Prins en de puinhoop

De prins en de puinhoopIn de prins en de puinhoop zit een klein prinsje mokkend op de trappen van het paleis. Hij wil zijn moeder helpen met regeren om alvast te oefenen met koning zijn, maar dat mag niet. Hij moet maar gaan spelen. Maar de prins wil echt graag helpen. Op een ochtend als zijn moeder nog ligt te slapen, gaat hij toch eens aan de slag met dat regeren.Als ze beneden komt is het paleis een puinhoop en zegt zijn moeder, de koningin nog maar weer eens dat regeren haar werk is en dat alleen als zij het doet, het goed gebeurt.Maar dan gebeurt het: de familie Sloper heeft kennelijk opgevangen dat de koningin het had over een puinhoop en komt met een grote sloopkraan de oprijlaan van het kasteel binnenrijden.De familie wil meteen aan de slag gaan met slopen, want het is immers een enorme puinhoop. Maar de dappere prins zorgt er op slimme wijze voor dat het paleis niet wordt gesloopt. En de koningin heeft daarna nooit meer gezegd dat hij er een puinhoop van maakte.

Recensie
Het boek is een echt spannend jongensboek over een dappere prins die aan de slag gaat om een sloopmissie van de familie Sloopkraan te voorkomen. Voor kleuters leest het boek als een spannend jongensboek en dan zeg ik met name jongens, want prinsen en sloopkranen zullen meisjes minder aanspreken.

De tekeningen in de prins en de puinhoop weten meteen te boeien, met name door de tekeningen van een opvallend op onze ‘echte’ koningin lijkende moeder van de prins. De tekeningen in het boek slagen er ook in de rest van het boek in het verhaal echt iets extra’s te geven. Verder vind ik de plotselinge komst van de familie Sloopkraan een wat vreemde wending in het boek. Ik moest ook echt aan mijn kinderen uitleggen dat de familie Sloopkraan kennelijk iets had gehoord over een puinhoop. Wat extra uitleg over hoe de familie Sloopkraan ten tonele verschijnt, was mijn inzien handig geweest.

Eindconclusie: Stoer jongensboek met een paar kleine minpuntjes.

De Prins en de Puinhoop – Tjibbe Veldkamp & Wouter Tulp
Hard Cover, 28 pagina’s, De Fontein
Koop hier bij bol.com >>>

Share

About Yvon Reitsma

Check Also

Huis vol Horror

Waanzinnig om te weten. Wetenschap met de vieze stukjes er nog in! Dit boek gaat …

Share
Share