Enquête kosten basisschool

school-kinderen-tmDe scholen beginnen weer (bijna). Nieuwe schooltassen zijn gekocht, lunchtrommeltjes liggen schoon in de kast. Gymschoentjes zijn gepast en indien nodig is een grotere maat schoenen gekocht. Kinderen zijn voorbereid en hebben er al dan niet zin in.

Ook de bij de basisschool behorende “verplichtingen” beginnen weer: verjaardagsfeestjes, speelafspraakjes, een heleboel geregel waar je in de vakantie niet mee bezig hoeft te zijn. Maar ook op school wordt weer het een en ander verwacht: rijden bij excursies, meelopen met een herfstwandeling, gezellig samen de klassen versieren in diverse thema’s, luizenmoeders, oversteekvaders. Taken en intekenlijsten komen bij de kennismakingsavond bij vele scholen voorbij, al dan niet via het digibord of een nieuwsbrief.

Naar school gaan brengt ook kosten met zich mee. Niet alleen maar de kosten voor een rugzak of een verplichte vulpen, maar ook “verborgen” kosten, zoals bijdrages voor Goede Doelen, voor de klassenpot, voor activiteiten op en na school, en de ouderbijdrage die misschien wel vrijwillig is, maar veelal niet als vrijwillig wordt ervaren.

Er is een grote enquête gestart met als doel om de kosten van de basisschool in kaart te brengen. Het is een digitaal in te vullen anonieme vragenlijst voor ouders van schoolgaande kinderen. Het invullen kost slechts 5-10 minuten, maar door zoveel mogelijk deelnemers hopen NIBC Direct en Internet Advantage een zo goed mogelijk overzicht te krijgen van alle kosten.

De resultaten van het onderzoek zullen uiteraard op de website van Trotse Moeders worden gepubliceerd en ik zou jullie willen vragen om allemaal een paar minuutjes de tijd te nemen om mee te doen aan de enquête. Dat kan door <hier> te klikken, je gaat dan meteen naar de enquête >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …

Share
Share