Marnix mol wordt papa

Marnix Mol gaat op onderzoek uit om van andere dieren te leren hoe hij een goede papa kan worden. Hij wil er alles aan doen om van zijn mollenbaby’s vrolijke mollenbaby’s te maken als ze straks geboren worden. Bij de konijntjes leert hij dat hoppen belangrijk is, bij de vogeltjes gaat het om fladderen en bij de eendjes om spetteren. Maar in al die dingen is Marnix niet zo goed… Wordt hij toch een goede papa? Vast wel!

Recensie
Het boek Marnix mol wordt papa straalt gewoon liefde uit. Niet alleen de prenten zijn heel erg vertederend, ook in de tekst is zo nu en dan gebruik gemaakt van sierlijke letters, die passen bij de sfeer van het verhaal. Het is een heel herkenbaar thema voor ouders in spé, want zeg nou zelf… Een goede ouder zijn willen we allemaal. Dit verhaal brengt dat op een leuke manier in beeld en leertje je kind wat belangrijke dingen zijn voor pasgeboren dieren. Konijntjes houden van rondhuppelen, vogeltjes moeten leren vliegen en eendjes zijn dol op spetteren in het water. Het zijn dingen waardoor de baby’s vrolijk worden… denkt Marnix.

Dus oefent Marnix heel wat af, maar een mol huppelt niet in het rond en spettert ook niet in het water. Gelukkig maakt mama Mol zich minder druk en – wanneer de baby’s er eindelijk zijn – laat ze haar man zien waar het allemaal om draait in het leven. Want of je nu een mens bent of een dier, iedereen wordt gelukkig van een grote dosis liefde.

Marnix mol wordt papa – David Bedford
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Baeckens Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
De man in de wolken
Super-Albert is een superboek
Schaapje Daan

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share