Echte vaders

Vroeger was vaderschap makkelijk. Bij de geboorte van je kind zette je een extra veer op je hoofd, stak een botje door je neus en trok het woud in om een wasbeer te vangen voor een patriarchaal feestmaal. Maar hoe moet dat in deze tijden van geëmancipeerde vrouwen, internet en voorgesneden vlees? Wat is de rol van een moderne vader?
Gerard Janssen, vader van drie, ging op zoek naar de wortels van het vaderschap. En maakte dit boek vol interviews met deskundigen, harde data, vaderlijke onzin en tips. Mét workshops vlees snijden, snurken en handtekeningen zetten. Een boek, kortom, voor alle vaders die zich wel eens afvragen: ‘Hoe doet een Echte Vader dat?’

Recensie
Bij de titel van dit boek was mijn aandacht getrokken. Ik was reuze benieuwd, hoe is dat nu met echte vaders, wat denken ze en hoe doen ze..

Ik moet zeggen dat ik het niet echt een heel erg leuk boek vind. Ik ben ook niet helemaal de doelgroep- dat zijn de mannen van nu maar toch. Ik vond het allemaal heel flauw en onzinnig om te lezen of het nu ging om de ochtendchecklist of om de hoe vaders de eerste kop koffie ontvangen: “Ha, lekker bakkie pleur, zo lekker bakje koffie, een bakkie takkie ik huil van geluk “ etc., of de statieken over o.a het staan in de file, of de kantoor mokken voor vader. Of hoe een echte vader opstaat met uitleg hierover of dat je verschillende soorten vaders heb en dat dat allemaal prima is… nee, dit boek is niet aan mij besteed. Misschien mis ik de humor van de schrijver Gerard Janssen, die dit soort zaken juist wel leuk en belangrijk vindt.

“Want een echt vaderboek is geen echt vader-boek als er niet ook onzin in staat”, aldus de auteur. Niet iedereen deelt mijn mening over het boek het word namelijk wel goed ontvangen  in andere recensies door vaders die dit boek ook gelezen hebben. En het wordt ook veel gekocht als cadeau voor aanstaande vaders en gekocht als Vaderdag cadeau. Dus ik denk dat het aan mij ligt het is gewoon niet mijn boek maar dat geeft niets! Er zijn genoeg mannen en vrouwen, die dit boek wel leuk en grappig en humoristisch vinden en het een zeer geslaagd cadeau vinden om aan een aanstaande of al “bestaande” papa te geven. En waarom ook niet? Het is tenslotte geschreven voor Echte vaders.

 

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

De allerleukste vakantie ooit

Van de cover alleen al word ik vrolijk. Mooie kleuren, lieve tekeningen…. Ik ben benieuwd …