Sterren in de duisternis

Een levensecht, ontroerend verhaal over de tragische realiteit van de oorlog en liefde in donkere tijden staat in kleine letters op de voorkant van het boek Sterren in de duisternis. In grotere letters staat te lezen:

Een grote opoffering
Een zwaar afscheid
Een eeuwige liefde

Wanneer we naar onderstaande inhoud kijken, blijkt wel waarom het geen doorsnee roman is. Tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan spelen persoonlijke verhalen en geheimen een grote rol.

Sterren in de duisternis is uitgegeven door The House of Books als paperback. Het boek telt 429 pagina’s, heerlijk om mee op vakantie te nemen dus! Het is geschreven door Clara Benson, voor wie het de eerste historische roman is die ze schreef.

Inhoud
1941, Frankrijk. Maggie Brouillard sluit zich aan bij het verzet in Parijs en helpt Joden de steeds onveiligere stad te ontvluchten. Terwijl ze haar dagen vult met het vervalsen van paspoorten en het organiseren van nachtelijke ontsnappingen, denkt ze steeds aan haar verloofde, van wie Maggie gedwongen afscheid moest nemen. Ze hoopt dat haar geliefde veilig is en stuurt gecodeerde berichten naar haar zus Cecilia in Zuid-Frankrijk.

1949, Engeland. Secretaresse Harriet Conway arriveert bij Chaffingham House, sinds enkele jaren de thuishaven van de familie Brouillard. Ze merkt al snel dat de familie geheimen heeft. Cecilia zit door een mysterieus ongeluk in een rolstoel, en waarom mag niemand over Maggie praten? De familie wordt duidelijk achtervolgd door een duister verleden…

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Oostwaarts [bespreking]

Gelukkig wordt het steeds duidelijker voor veel mensen dat er geen eenvoudige goed-fout verdeling gemaakt …