WoezelenPip Sloddervos Titel

De Sloddervos, wie kent hem niet? Woezel en Pip gaan op zoek naar de Sloddervos [recensie van de film]

WoezelenPip Sloddervos film posterWoezel en Pip is inmiddels voor onze kleintjes een begrip. Oorspronkelijk gecreëerd door Guusje Nederhorst, maar ook na haar overlijden nog mateloos populair. Nu is er een echte bioscoop film over een voor Trotse Moeders en kun kleine kinderen heel bekende verschijnsel: De Sloddervos!

Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos is een prachtige film: de tekeningen, de animaties, de voor kinderen zo herkenbare dieren uit de Tovertuin, het verhaal met echt spannende passages bij de kale rots en de rivier (wees daar voor de kleintjes op voorbereid), en de muziek zijn Hollywood waardig en ik voorspel ook een groots onthaal in het buitenland.

WoezelenPip Sloddervos jarige Wijze bloempotHet verhaal is simpel: alle kinderen zijn hun spullen kwijt. Hoe komt dat: natuurlijk, de Sloddervos. Deze schuldige wordt gezocht door Woezel en Pip want ook het verjaardagscadeau voor de Wijze Varen, is opeens zoek.

Dat kan alleen de Sloddervos hebben gedaan dus Woezel en Pip gaan op “jacht” naar deze mysterieuze en best wel gevaarlijke Sloddervos. Samen met hun vriendjes want iedereen, inclusief de logeetje het hondje neefje Charlie is present: Buurpoes, Molletje, Vlindertje en natuurlijk Tante Peerenboom.

WoezelenPip Sloddervos in de sneeuwWoezel en Pip op zoek naar de Sloddervos begint met sneeuwpret en dat is een vrolijke inleiding tot het echte avontuur van Woezel en Pip en hun vriendjes in de jacht op de Sloddervos. De zoektocht brengt hen (in de nacht) naar de kale rotsen en de wilde rivier, waar ze natuurlijk helemaal niet mogen komen van Tante Peerenboom!

WoezelenPip Sloddervos zoekgeraakte spulletjesMet vereende krachten komt uiteraard alles weer op zijn pootjes terecht en uiteindelijk worden het cadeau én nog heel veel andere van Woezel en Pip zoekgeraakte spullen teruggevonden. En als je nog geen idee hebt wie of wat de Sloddervos nu uiteindelijk is, moet je gauw met je kinderen gaan kijken!

Woezel en Pip zijn natuurlijk voor onze kleintjes. Ik was met mijn twee zoons van 11 en 9 naar de bioscoop, maar zelfs zij vonden het een leuke film en vonden het niet te kinderachtig. Zoals ik al zei, zijn er echt spannende delen in de Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos.

WoezelenPip Sloddervos JT bioscoop HilversumDe zaal zat vol met natuurlijk veel (hele kleine) kinderen en ik had niet indruk dat zij erg bang waren voor de scenes bij het wilde water. Wat dat betreft gingen wel veel kinderen huilen bij de introductiefilm van de prachtige JT-Bioscoop in Hilversum: eigenlijk een ongepaste intro voor dit specifieke jonge publiek.

Hier de trailer van de film Woezel en Pip op zoek naar de Sloddervos!

WoezelenPip Sloddervos TitelDe stemmen in de film zijn van toppers als Johnny de Mol, Willeke Alberti, Rijk Aardse, Edwin Rutten, Holly van Zoggel, Munaycha Draaibas, Yori Swart, Marlies Somers, Jordhan Vroegh.

Het boek van het verhaal is hier te bestellen
En kijk hier waar de film bij jou in de buurt draait.

Klik hier voor een leuke video met een vrolijk kijkje ‘achter de schermen’

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Kidsweekend Kinepolis – Op avontuur met Pieter Konijn [verslag]

Op avontuur met Pieter Konijn tijdens Kids Weekend van Kinepolis Duik met je kinderen in …

Share
Share