Heb jij misschien mijn kat gezien?

Een jongen trekt de hele wereld over, op zoek naar zijn kat. Hij vindt heel veel dieren die erop lijken, maar zijn eigen kat vindt hij niet.

Trek aan de schuifjes en ontdek welke familieleden van de kat het jongetje allemaal tegenkomt en waarom de kat zich een tijdje verstopt had.

Recensie
Ik ben al heel mijn leven fan van Eric Carle, Rupsje Nooitgenoeg is een absolute topper van hem en wereldwijd bekend.  Deze hebben we dan ook in onze boekenkast staan, mede als 1,2,3 ik tel de dieren die ik zie.

‘Heb je mijn kat misschien gezien’  is een leuke en goede aanvulling op onze nog kleine collectie van Eric Carle. Een jongen is opzoek naar zijn kat. Hij vraagt aan iedereen die hij tegen komt of diegene zijn kat heeft gezien.

De cowboy wijst hem de weg, je schuift de pagina uit en je krijgt een lynx te zien:

‘Dat is mijn kat niet, dat is een lynx!’

Ook komt de jongen aan in de woestijn en wordt hij door de Egyptenaren de weg gewezen:

‘Dat is mijn kat niet, dat is een cheeta!’

En zo zijn er nog vele andere mensen waaraan de jongen dezelfde vraag stelt, en telkens wordt hem de weg gewezen. Gelukkig wordt hem uiteindelijk de goede weg gewezen naar zijn kat, en dan weet je meteen waarom de kat zich zo goed verstopt had!

Heb jij misschien mijn kat gezien is een leuk compact boekje wat sprekend is door de mooie illustraties en ook nog leerzaam is.

Kijk eens op : http://www.gottmerkinderboeken.nl/ voor alle boeken van Eric Carle (Een Gottmer-prentboek).

WAARSCHUWING
Bevat losse onderdelen. Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

Heb jij misschien mijn kat gezien? – Eric Carle
peuterboekje, hardcover, 16 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Het lieveheersbeestje dat niet lief deed
De wereld van Eric Carle
Wat eten we vandaag – Eric Carle


Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share