Kids Week: de weekplanner voor kinderen

Word jij als ouder ook wel eens helemaal gek van je zoon of dochter als hij of zij voor de zoveelste keer vraagt hoeveel nachtjes het slapen is voor jullie op bezoek gaan bij opa en oma of wanneer het feestje van een vriendje is. Hoewel al deze vragen op den duur enige irrietatie opwekken is het logische dat een kind niet onthoud hoelang iets nog duurt. Daarom heeft Novitura een oplossing bedacht de Kids Week app een leuke weekplanner voor kleuters en peuters.

De Kids Week app is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. En leert kinderen door middel van een weekplanner hun eigen week in te delen. Zo weten ze precies wanneer ze waar heen gaan. Je kind leert hierdoor op een leuke manier afspraken  en keuzes te maken.

Hoe werkt het?
In de weekplanner heeft elke dag een eigen kleur, als je vergeten bent welke kleur welke dag ook al weer was dan druk je gewoon even op de knop en de naam van de dag word uitgesproken. In iedere dag kan je kind zijn eigen tekeningen, icoontjes of tekst schrijven ook is het mogelijk een foto te importeren. Door middel van de weericonen kan je kind aangeven welke weer het die dag is.

Het doel van de Kids Week is om kinderen te leren, hun dag en week zelf in te plannen, de weekdagen te onderscheiden, proberen om weersomstandigheden te onderscheiden en om inzicht te krijgen hoe hun vaste dagen er uit komen te zien. Het werkt erg goed!

De Kids Week app is verkrijgbaar in de App Store en kost normaal geproken 2,39 maar is ter introductie tijdelijk verkrijgbaar voor 1,59.

 

About Dylan

dylan@dataunlimited.nl'

Check Also

Troonrede 2015: uitleg voor kinderen

Na de Prezi van Kidsweek over wat er precies tijdens Prinsjesdag gebeurt, is er nu …