Dummie de mummie en de ster Thoeban

coverMaashi! Dummie, Goos en Klaas mogen naar een sterrenwacht in Oostenrijk! Dummie is dolblij, want tussen de sterren woont zijn vader, koning Achnetoet. Goos wil net zo graag, maar Klaas ziet het juist helemaal niet zitten.

Eenmaal in Oostenrijk verloopt niet alles volgens plan. Ze leren wel skiën, maar ’s avonds is het steeds bewolkt. En als het eindelijk helder is, kan Dummie zijn vader niet vinden. Dan raken Dummie en Goos verzeild in een sneeuwstorm en er gebeurt een ramp. Kunnen de sterren hen redden? En wat is toch het geheim van Klaas?

Recensie
Ik heb de serie Dummie de Mummie pas sinds kort ontdekt voor onze jongste dochter van 9. Wat mij overtuigde van het feit dat het een leuke serie móest zijn, was dat het geschreven is door Tosca Menten. Ik heb een paar jaar geleden een leuke zomervakantie beleefd tijdens het elke avond voorlezen uit De wraak van Lorre, ook geschreven door Tosca Menten (leuk detail: na een paar avonden was het in het hele vakantiehuisje stil en hoorde ik vanuit de woonkamer gegniffel, ook manlief en oudste dochter luisterden mee). Wat is dat ook een leuk boek zeg!

IMG_5552

Dummie de mummie en de ster Thoeban is het zesde deel uit de serie. Voor zover ik het na een deel kan beoordelen, heeft Tosca Menten een prachtige mix gevonden van humor en spanning. Ik zou willen dat ik zo kon schrijven, ik zou serieus een carrière-switch overwegen … De boeken lezen als een trein en maken lezen leuk voor kinderen.

IMG_5550
Dummie de Mummie is vooral leuk om zelf te lezen. Maar de verhalen zijn zo geschreven, dat ze ook leuk zijn om voor te lezen! Al in het begin moet ik grinniken, als Dummie en Goos zich vervelen en op advies van Klaas, de vader van Goos, koekjes gaan bakken. Dummie haalt koekjes uit de oven, brandt zich en dat is natuurlijk niet handig voor een mummie die van verband is (en water haat …) …

IMG_5554
Dummie en Goos maken kennis met Niklas Celcius, een astronoom die hen van alles over de sterren vertelt. Dat vindt Dummie interessant en hij herinnert zich dat zijn vader, Achnetoet, ergens tussen de sterren staat. Ze gaan naar een sterrenwacht in Oostenrijk om in de bergen goed naar de sterren te kijken en in de sneeuw in de bergen beleven ze de meest wonderlijke avonturen.

IMG_5553
Ik vind Dummie de mummie en de ster Thoeban aan absolute aanrader en zou bijna willen zeggen dat alle kinderen op z’n minst kennis moeten maken met Dummie de Mummie. Dochter van 9 is nog niet in dit deel begonnen, op haar verjaardag kreeg ze onlangs deel 1 en 2 en daar is ze nu mee bezig. Als je dan toch eerdere delen hebt, begin dan bij het begin …

IMG_5555
De ondersteunende site is ook erg leuk en zeer de moeite waard om te bezoeken. Dummie gaat jodelen in dit boek, en Tosca Menten heeft speciaal voor hem een jodelliedje geschreven, dat kan je hier zien en horen. IMG_5551Tosca is ook naar Oostenrijk geweest met Dummie, hier staan foto’s.

En weet je wat ik zo leuk vind? Het alfabet van Dummie, kan je in geheimtaal met je vriendjes boodschappen uitwisselen …

Hier kan je Dummie de mummie en de ster Thoeban inzien.
Overigens zijn (de meeste) delen van Dummie de Mummie ook verkrijgbaar als ebook (en prettig geprijsd)!

Dummie de Mummie en de Ster Thoeban – Tosca Menten
Bekijk op bol.comJeugdboek, hardcover, 302 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share