Brrrrr: De Kindereter

kinderboek‘Hebbes!’ siste de rover. ‘Mee naar mijn hol!’ Maar dat moest ik natuurlijk wel even vragen. Dus ik zei: ‘Ogenblikje’ en riep: ‘Pap, ik word ontvoerd door een grote woeste rover. Mag dat?’ ‘Ja hoor schat,’ riep mijn vader terug. ‘Veel plezier!”

Het meisje in dit verhaal heeft vakantie en verveelt zich. Dan wordt ze ontvoerd, maar het is minder spectaculair dan ze dacht. Het blijkt helemaal geen echte woeste rover te zijn, maar gewoon een kindereter. wat een tegenvaller! In plaats van allerlei wilde avonturen te beleven, wil hij niks anders dan haar opeten…

Recensie
Wat een geweldig boek vol met lichte ironie en spot. Dit meisje is heftig op zoek naar aandacht. Door de ontvoering hoop ze een leuke vakantie te hebben, maar ze heeft helemaal niet door dat haar beleving niet overeenkomt met de intenties van de kindereter. De prachtige grote platen, die over 2 pagina’s gaan, nodigen uit tot kijken. Doordat de hoofdpersoon een meisje is en de avonturen over een “gevaarlijke kindereter” gaan, is het boek leuk voor jongens EN meisjes. Kortom, de Kindereter is een kinderboek vol fantasie en ‘spannende’ avonturen die de moeite waard is voor kinderen van 4-8 jaar.

De Kindereter – Mathilde Stein & Mies van Hout
Prentenboek, 4+, hardcover, 26 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek via Bol.com>>

Lees ook:
Bout en Moertje
Win je eigen Sprookjesboom boek
Recensie: Het verhaal van de beer met zijn zwaard

About Mira Ahles

Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Anne Frank – prentenboek “Van klein tot groots”

Mijn dochter is het Dagboek van Anne Frank al voor de tweede keer aan het …