Happy & Healthy koken, workshop van Vivian Reijs

aperatief-netflixOnlangs was ik uitgenodigd voor een speciale avond bij Netflix met als thema “What’s Cooking”. Een heerlijk thema, zo bleek, want deze avond werden ik en de andere StreamTeam leden verwend met allerlei lekkere hapjes, gebaseerd op diverse Netflix-series. Klik <hier> voor het volledige verslag van die avond, inclusief foto’s >>>>

Vivian Reijs
Behalve heerlijk eten en gesprekken over Netflix en nieuwe series was er ook een workshop, gegeven door Vivian Reijs. Vivian is bekend als televisie-presentatrice, maar daarnaast ook gediplomeerd voedingscoach en hormoontrainer. Met veel passie vertelde ze over hoe zij opgroeide in een familie van “wit-brood-met-hagelslag” en hoe ze er achter kwam dat zoveel suikers voor haar lichaam niet het goede voedsel zijn.

Ze liet ons een aantal dingen proeven, zoals speltbrood en eigengemaakte notenpasta, zodat we konden merken dat een andere manier van eten ook lekker kan zijn. De groentensmoothie die ze maakte en liet proeven was heerlijk, en mijn vooroordeel over de hoeveelheid werk die het zou zijn om om te schakelen naar een ander voedingspatroon werd grotendeels weggenomen.

Groentensmoothie
Inmiddels heb ik zelfs mijn eerste groentensmoothie gemaakt, een variant op die we van Vivian mochten proeven. Klik <hier> voor het recept van een groentesmoothie met avocado en banaan >>>>Screenshot 2014-09-21 at 09.17.37

Wat ik ook prettig vond, was dat Vivian geen “geobsedeerde” gezondheidsfreak was. Dat ze begrijpt dat je ook wel eens moet “zondigen” en gewoon dat witte bolletje met hagelslag moet eten. Maar, en dat geloof ik, wanneer je bewuster eet en bewuster met je lichaam bezig bent, zul je ook het effect van zo’n broodje hagelslag voelen.

Chocolade
Voor de chocoladeliefhebbers onder ons: er is ook chocolade die je prima kunt blijven eten hoor (geen paniek!). Vivian Reijs heeft zelf ook een lijn van voedingsproducten, waaronder chocolade (Viv Choco), die ze via haar website en in bijvoorbeeld de Bijenkorf filialen verkoopt. In onze Goodie-bag zat een reep, waarvan ik helaas geen foto kan maken omdat hij inmiddels op is….

vivian-reijs-netflix

Vullen of Voeden
Vivian Reijs heeft ook een bijdrage geleverd aan een boek, geschreven door Wilfred en Lili Genee. Het boek heet Vullen of Voeden en in het interview met Jamie Oliver legt Wilfred Genee uit waarover het gaat:

vullen-voeden-cover-trotse-moedersWe kregen het boek van Netflix mee naar huis en het is echt een aanrader. Hoewel er wel recepten in staan, is het geen kookboek, maar een interessant boek over voedsel. Het staat vol informatie afgewisseld met columns en stukjes van een heleboel “Bekende Nederlanders”.

Een mooi boek om binnen handbereik te leggen en af en toe eens op te pakken ter inspiratie of gewoon ter ontspanning.

Het boek ‘Vullen of Voeden” van Wilfred en Lily Genee kun je hier bestellen >>>>

Screenshot 2014-09-21 at 09.30.29

De website van Vivian Reijs vind je hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share