De Nevelprins

1943: de vader van Max Carver – horlogemaker, uitvinder en eeuwig optimistische dromer – besluit met zijn gezin naar een dorp aan de kust te verhuizen, naar een oud huis aan het strand dat ooit toebehoorde aan een beroemde chirurg, dokter Fleischmann. Maar het huis bevat veel eigen geheimen en verhalen en erachter ligt een naargeestige, ommuurde tuin met een poort waarop een zespuntige ster troont. Als Max een kijkje gaat nemen in de tuin, krijgt hij de schrik van zijn leven.

Terwijl het gezin Carver zich installeert en probeert te wennen, sluiten Max en zijn zus Alicia al snel vriendschap met Roland. Door hem ontmoeten ze zijn grootvader, de vuurtorenwachter. Hij was 25 jaar geleden de enige overlevende van een schipbreuk met de Orpheus, een wrak dat daar voor de kust ligt. Bij een duik naar het schip ziet Max iets wat hem onaangenaam treft: aan de mast golft een halfvergane vlag met een afbeelding van dezelfde zespuntige ster die hij aantrof op de tuinpoort.

Wanneer de drie vrienden Rolands grootvader onder druk zetten om meer te weten te komen, begint het huiveringwekkende verhaal van de Nevelprins zich in al zijn gruwelijkheid te openbaren…

Recensie:
Carl Ruiz Zafón is bekend geworden met de bestseller De schaduw van de wind. Dit boek wordt wel zijn debuut genoemd, maar dat blijkt niet te kloppen. Sterker nog, het is eigenlijk zijn vijfde roman. Zijn eerste vier boeken waren spannende avonturenromans met bovennatuurlijke elementen en veel mysterie. De Nevelprins is het eerste boek dat hij in werkelijkheid schreef.

Het verhaal van de Nevelprins begint ogenschijnlijk rustig, met een verhuizing van een gezin. Al snel blijkt dat dit het idee is van het hoofd van het gezin en dat de rest gewoon “gedwongen” mee zal moeten verhuizen. Op zich niets aan de hand… Tot Max iets opmerkelijks ziet op het station. Toch duurt het nog even voordat de echte spanning begint, maar je voelt al wel dat er iets staat te gebeuren. Maar Max komt er al snel achter dat het nieuwe huis in een wel heel bijzondere, mysterieuze omgeving staat. Zodra Max dat beseft, houdt het boek je ook meteen in zijn greep en zul je het maar moeilijk weg kunnen leggen.

De nevelprins is een onderhoudend en mysterieus verhaal, dat lekker vlot geschreven is en bedoeld is voor jongeren. Maar het verhaal is zeker niet kinderachtig. Sterker nog, het is een volwassen roman, maar dan in een aantrekkelijk jasje voor jongeren. De hoofdpersonages zijn leeftijdsgenoten en dat maakt het boek extra aantrekkelijk voor de jeugd. Wanneer jouw kind(eren) dit boek gaan lezen, zou ik zeker van de gelegenheid gebruik maken om het boek zelf ook eens te lezen.

De Nevelprins – Carlos Ruiz Zafón
Roman, Paperback, 208  pagina’s, Signatuur
Bestel hier via Bol.com >>>

Lees meer:
Voorleesverhalen over de bende van vier
Kinderen van Nederland
De A van Abeltje

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share