Alberts boom [recensie]

Alberts boom

Alberts lievelingsboom huilt verschrikkelijk. Hij houdt maar niet op. Wat is er aan de hand? Hoe kan Albert zijn vriend opvrolijken?

Recensie
We zijn met ons gezin lekker even twee weken weg van huis, even aan het relaxen in een huisje en uiteraard hebben we weer een stapel met leuke boekjes meegenomen. De eerste avond dat er door de kinderen een boekje uitgekozen mag worden, is het boekje Alberts boom aan de beurt. De bruine beer die sloom op een tak ligt spreekt ze blijkbaar aan en ze zijn benieuwd waar het verhaal over gaat.

Alberts boom

Het is lente geworden en Albert rent blij naar Zijn boom, maar deze blijft huilen. Albert probeert samen met zijn vriendjes allerlei manieren om zijn lievelingsboom op te vrolijken maar dat lijkt toch niet zo makkelijk.

Alberts boom
Uiteindelijk lukt het hem om erachter te komen waarom de boom zo huilt. Het einde van het verhaal is lief, grappig en ontroerend. De kinderen waren even op het verkeerde been gezet en moesten dus even schakelen, maar ze begrepen het goed en ze vonden het alle drie erg mooi. Ik vond het zelf ook qua tekst en zinsopbouw makkelijk en prettig om te lezen.
Kortom, een fijn voorleesboek met speelse, duidelijke illustraties.

Alberts boom – Jenni Desmond
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share