top secret operatie hondendief

Top Secret, operatie hondendief

Olle spaart fopartikelen, maar nog liever maakt hij ze zelf. Tara heeft een fotografisch geheugen en is voor niemand bang. Puck kan geweldig goed geluiden nadoen. Samen vormen ze het TOP-team. Hun specialiteit: spioneren! Tijdens een bezoekje aan een hondenshow zien Olle, Tara en Puck opeens hun vader lopen. Wat gek, hij was toch naar zo’n saai biologencongres? En dan doet hij ook nog alsof hij hen niet kent. Daar moet het TOP-team meer van weten. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken dat hun vader een groot geheim heeft…

Een spannend boek vol tips over codetaal, afluistertechnieken en bijzondere gadgets voor toekomstige geheime agenten.

Recensie
Spioneren… dat is niet iets was alleen jongens leuk vinden om te doen, maar ook meiden vinden dat vaak erg leuk. Het is spannend en ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Dat is dan ook de reden dat dit boek kinderen zo zal aanspreken. Het boek gaat over het Top-team dat graag op onderzoek uitgaat en spioneert.

Olle, Tara en Puck mogen van hun vader nooit in de kelder komen, omdat dit zijn werkruimte is. De deur naar de kelder zit dan ook altijd op slot, omdat vader bang is dat ze van alles kapot maken. Maar ja, als er een plek is waar je nooit mag komen, dan wordt die plek wel steeds leuker en leuker om er eens te gaan kijken. Op een dag vind Olle de sleutel van de kelderdeur. Als hun ouders weg zijn, gaan Tara, Olle en Puck direct in de kelder kijken. Zo komen ze er uiteindelijk achter dat hun vader een detective is. Hij is momenteel bezig om te achterhalen wie er regelmatig honden steelt. Het TOP-team besluit dat ze hun vader gaan meehelpen, om de zaak op te lossen. Alleen mag hun vader dit natuurlijk niet weten. Uiteindelijk wordt de zaak opgelost mét de hulp van het TOP-team.

Top Secret is een spannend boek die aansluit bij de fantasie van kinderen. Het gaat over een onderwerp wat leeft bij kinderen. Omdat het boek in de ik vorm is geschreven, zit je tijdens het lezen ook echt in het verhaal. Misschien leuk om te weten, de naam TOP-team is afgeleid van de namen; Tara, Olle en Puck.

Maar Top Secret is niet zomaar een boek. Het is een boek die vol staat met knutseltips en tips voor detectives. Zo wordt er uitgelegd hoe je een periscoop, een stinkbom en enge oogballen kunt maken. Maar daarnaast wordt er ook nog uitgelegd hoe je sleutels kunt namaken en hoe je van een boek een geheime opbergplaats maakt. Uiteraard kunnen kledingtips voor detectives niet ontbreken, en staan die ook in het boek vermeld. Evenals het leren van seinen.

Top Secret is dus niet alleen een spannend leesboek, maar ook een ontzettend leuke doeboek. Nog een paar jaartjes en dan zijn mijn kinderen oud genoeg voor dit boek. Ik weet zeker dat ze dit boek tegen die tijd nog vaak gaan lezen. En dan vooral om de knutsels te maken, die in het boek staan. Want wat is nou leuker dan je eigen dingen te maken voor je detective-bureau. Ik vind alle knutsels erg leuk die in het boek staan. Behalve die van de stinkbommen. Voor kinderen is dit natuurlijk iets geweldigs, dat snap ik ook wel. Maar ik ben er niet blij mee als mijn kinderen over een tijdje steeds stinkbommen laten ontploffen in huis…

Top Secret – Mirjam Mous
Kinderboek, hardcover, 119 pagina’s, Van Holkema & Warendorf

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share