baas in de keuken

Baas van de keuken

Vandaag ben ik kok.
De kok van het eten.
Ik ga naar de winkel.
Ik snijd groenten.
En ik doe alles in de pan.
Mmm, lekker!

Baas van de keuken is een boek om zelf te lezen en om voor te lezen. Met veel tekeningen en met letters die prettig lezen, óók als je dyslexie hebt.

Recensie

Nu kan ik het me niet meer voorstellen, maar wat had ik vroeger een hekel aan lezen. Ik las dan ook alleen maar makkelijk te lezen boeken; grote letters, korte zinnen en veel plaatjes. Dit boek heeft dit allemaal, dus ook voor mezelf erg leuk om zo’n boek weer eens te lezen. Dit boek is dus ook zeer geschikt voor kinderen die lezen wat minder leuk vinden. Wie weet stimuleert dit fantasierijke verhaal wel dat ze meer gaan lezen.

Het verhaal van Baas van de keuken gaat over een jongen die gaat koken voor papa, mama en zichzelf. Het is op een leuke, frisse en grappige manier geschreven: “Rare mevrouw. Ze lijkt op een gebakje. En haar haar is de slagroom. Maar dat denk ik alleen. Ik zeg het niet. Dat lijkt me beter……”Wil je een snoepje?”, vraagt hij. Dat wil ik wel. De mevrouw krijgt niks. Eigen schuld. Zulke teksten spreken kinderen erg aan en zorgt ervoor dat ze hun aandacht ook echt bij het boek kunnen houden.

De vele tekeningen spreken voor zich en beelden het verhaal goed uit. Een klein minpuntje voor mij is het open eind. Wat heeft de jongen gekookt? Kinderen kunnen hun fantasie hiermee de vrije loop laten, maar nu blijft mijn zoon maar allerlei eten opnoemen wat het kan zijn en houdt er niet meer over op. En dat kan soms erg vermoeiend zijn…

Erg goed vind ik dat het een boek is die ook geschikt is voor kinderen met dyslexie. Juist deze groep moet worden gestimuleerd om te blijven lezen. Baas van de keuken is een aanrader voor beginnende lezers én kinderen met dyslexie.

Baas van de keuken – M. Heylema
Kinderboek AVI E3, hardcover, 45 pagina’s, De Vier Windstreken

Lees ook:
Jelle & Minke op bezoek bij de buren
Kaboutervoetbal
Mijn eerste moestuin

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Leuk voor kinderen – kook-workshop met Tv-kok Hugo Kennis: ‘Tijd voor paprika’ [verslag]

Dat is nog eens een leuke uitnodiging, dacht ik toen ik de mail zag: Koken …