Bovenwereld 2 – De Magiërs

Bekijk op bol.com

Een tweede deel in de serie Bovenwereld. Ondanks dat ik minder enthousiast was over het eerste deel (Drakendal) dan veel andere recensenten, ben ik toch benieuwd naar het vervolg.

De recensie van het eerste deel:

Bovenwereld deel 1: Drakendal [recensie]

Het verhaal van Bovenwereld 2: De Magiërs
Fee Goedhart weet hoe ze met magische boeken naar de bovenwereld kan reizen. Haar klasgenoot Max heeft echter meer interesse in de donkere onderwereld.

Wanneer beiden onder duistere omstandigheden verdwijnen, raken hun vrienden in paniek. Is het toeval dat zij tegelijkertijd worden vermist? Dan bereikt hen het bericht dat Fee ernstig in gevaar is en dat haar tijd opraakt. Waar zijn Fee en Max?

Mening
Dit verhaal van De Magiërs begint meteen pittig, met name door de actie van de vader van Fee. Het boek is los te lezen van het eerste deel, maar dat zou ik niet aanraden, want zelfs wanneer je deel 1 gelezen hebt, is het soms lastig om in het verhaal te komen.

Eigenlijk had ik hetzelfde als bij het eerste deel, soms was de informatie te summier om de grote lijnen duidelijk te krijgen / te houden. Maar wanneer je de hoge verwachtingen als “een tweede Harry Potter” weglaat en even de tijd neemt om in het verhaal te komen, is het echt heel leuk.

Nu heb ik dus beide delen, geschreven door Scarlett Thomas, gelezen en bij allebei de delen waren er momenten waarop ik het boek weg wilde leggen. Maar toch is het boeiend, origineel en leuk genoeg om uit te lezen. En voldoende goed om ook uit te kijken naar het volgende deel!

Bovenwereld 2: De Magiërs – Scarlett Thomas
Hardcover, 383 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Een kijkje achter de schermen bij “Disney On Ice” 2018 [video]

Bijna nog leuker dan de show Onvergetelijke Avonturen Met Disney On Ice bij te wonen, …