Wallace and Grommit – World of Invention

Ha, een dvd van Wallice and Grommit! Wie kent de grappige animatie figuren nou niet? De slimme hond en zijn iets wat dommere baasje. We zijn met zijn allen door het dolle heen om deze dvd te mogen bekijken. De dvd heet Wold of Invention. Wat zal dat nou toch weer betekenen? Iets met proefjes? Gaan ze proefjes doen? Het is een beetje een onduidelijke voorkant maar we laten ons graag verrassen en duiken met een bak popcorn op de bank.

Met deze serie zien we Wallice and Grommit die wetenschappelijke proeven gaan doen, tussendoor zien wij échte proeven wat eigenlijk zeer interessant is. Ook wij als ouders kijken geïnteresseerd mee hoe alles heel duidelijk en een beetje kinderlijk wordt uitgelegd. Zo zien we robots en hoe deze voort bewegen als echte dieren. Het lijkt moeilijker dan het is! En zo zijn er nog meer proeven die gedaan worden en allemaal ontzettend duidelijk worden uitgelegd zodat de jeugdige kijker het ook begrijpt.

Mijn 4 jarige dochter was super teleurgesteld want ze bleef maar vragen wanneer de film nou begon. Zij dacht een animatie film te gaan kijken, wat wij overigens allemaal dachten. Ook moet je duidelijk de achterkant van de dvd hoes bekijken: deze film is Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling. Je kind moet dus al vlot mee kunnen lezen en voor mijn dochter van 8 jaar ging het nét te snel allemaal. Maar dat deerde haar niet want zij vond de film ook wel erg interessant. De proefjes waren leuk en soms ook een beetje vies. Maar dat vinden kinderen natuurlijk prachtig!

Deze film is leuk voor als je echte kleine wetenschappers in de dop in huis hebt in de leeftijd vanaf 9 jaar. Maar ook voor de volwassenen is het een goede les! Eigenlijk een goede film om slimmer over te komen op bijvoorbeeld een feestje. Wij zijn een stuk slimmer geworden door deze film met komische tussenkomst van Wallace and Grommit.

Bestel deze DVD hier>>

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

SCOOB! Een kwispelend avontuur

SCOOB! is het eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop. Deze animatiefilm is vanaf donderdag …

Share
Share