Ik…

‘De oceaan is diep en ik ben klein. De bergen zijn hoog en ik ben klein.’ Een baby-pinguïn voelt zich nietig in de grote wereld, maar ontdekt waarom hij toch ook belangrijk is.

Recensie:
Een lieflijk en eenvoudig boekje voor de allerkleinsten. Het verhaal gaat over de ik (baby- pinguïn) die de wereld om zich heen leert kennen. Het woordje ik spreekt aan, omdat dat voor veel kinderen één van de eerste woordjes is. De baby- pinguïn voelt zich erg nietig en klein en alles om hem heen is zo groot en zo ver en zo diep………. maar dat maakt helemaal niet uit, want ondanks het feit dat ik klein ben en jij groot en aardig bent, vind ik het klein zijn helemaal niet meer erg als ik bij jou ben. Ik ben dan wel klein, maar wel het belangrijkste voor jou..

Een “feel good” boodschap verpakt in een leuk en eenvoudig verhaaltje met niet te lange zinnen en eenvoudige illustraties met heel veel sneeuwvlokken en glinsterende zilverachtige decoraties erbij om de winter te benadrukken. Een boekje, waarin veel bijvoeglijke naamwoorden (groot, snel, klein, sterk etc.) in voorkomen. Het vierkante prentenboek ligt lekker in de hand en het is een heerlijk boekje voor deze winterse dagen.

Ik… – Emma Dodd.
Prentenboek, hardcover, 22 bladzijden, The House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share