Juf Eline droomt over superhelden, prinsessen en…

Screenshot 2015-05-02 at 18.48.54Juf Eline droomt over superhelden, prinsessen en… is een kinderboek vol hilarische voorleesverhalen die een volwassen persoon niet had kunnen bedenken. Een co-creatie van De Verhalenfee én 32 kleuters.

De Verhalenfee leest voor over juf Eline die in slaap valt en de kinderen fantaseren samen door. Hun kinderfantasie levert bouwstenen op. Door een leuke interactieve setting voegen de kinderen kleuren toe aan elkaars bouwstenen en vullen ze aan waar het kan. Met deze fantastische bouwstenen gaat De Verhalenfee aan de slag en ze puzzelt en bouwt er iets moois van: een voorleesverhaal waar de kinderen hun eigen inbreng in herkennen. Juf Eline belandt elke keer in een lastige situatie. Gelukkig zijn de kleuters superhelden en prinsessen en door hun heldhaftig optreden komt het altijd goed met juf Eline.

Recensie
Wat een enorm leuk idee: in een klas samen met kinderen verhalen gaan maken en de kinderen er zelf tekeningen bij laten maken! De Verhalenfee weet dit op een prachtige manier te doen. Je ziet dat ze inspringt op de fantasie die bij de leeftijd van de kinderen past, waardoor de verhalen niet alleen leuk zijn voor de kinderen uit de klas waarmee ze heeft samengewerkt, maar ook voor andere kinderen.

juf-eline-verhalenfee-trotse-moeders-1

In de verhalen valt Juf Eline in slaap. Vervolgens beleeft ze allerlei spannende avonturen die uiteraard goed aflopen. Wat leuk is, is dat ook de sprongen die kinderen maken in hun fantasie, meegenomen worden in de verhalen, zonder dat het verband van het verhaal verloren gaat.

De onderwerpen die voorbij komen zijn belangrijke items in het leven van kinderen: schoolreisje, Sinterklaas, Kerst, vakantie etc. Ook de ‘hoofdpersonen’ zijn herkenbaar als belangrijke figuren in hun leven: heksen, toverfeeën, Batman, prinsessen, Spiderman, stoute mevrouwen en toverPieten. Ook komt regelmatig de Handmanheks voorbij, waarschijnlijk iemand die de kinderen uit de verhalen van juf kennen.

juf-eline-verhalenfee-trotse-moeders

De verhalen zouden zo uit de fantasie van mijn kinderen kunnen komen. Kijk maar even naar onderstaand fragment uit het boek:
En met één tik verdwijnen de knopen uit het touw en juf Eline is los. ‘Oh nee, wat doen julliehier?’, zegt de heks boos. ‘Wij brengen jou naar het politiebureau’, roepen Hugo en Thijmen. Snel pakken ze het tovertouw in binden de heks vast.

Briljant toch? Dit boek is niet alleen leuk om te lezen en voor te lezen, maar inspireert ook om eens een verhaal wat je kinderen verzinnen op te schrijven. De tekeningen in het boekje zijn door de kinderen zelf gemaakt en dat maakt het boekje helemaal mooi wat mij betreft. Ik heb er van genoten!

Het boek “Juf Eline droomt over superhelden, prinsessen en…”  is te koop via Boekscout, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …