Geestenkrijger

cover geestenkrijger4000 jaar geleden … Arn is voorbestemd om net als zijn vader later dodenverzorger te worden. Maar als hij een vreselijke fout begaat, brengt hij zijn familie en de rest van zijn dorp in gevaar. De enige manier om zijn fout te herstellen is door een levensgevaarlijke reis te maken naar Melor, die bij De Stenen woont. Arn kan op zijn reis niemand vertrouwen en raakt in vele gevechten verzeild. Waarom ziet iedereen hem als krijger? En zal Melor de oplossing hebben voor zijn problemen?

Recensie
Al vrij snel nadat ik was begonnen in Geestenkrijger moest ik denken aan de serie De Aardkinderen van Jean Auel. Die serie speelt zich dan wel vele eeuwen daarvoor af, maar toch kon ik het hele boek die associatie niet van me afzetten. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de duidelijke beschrijvingen in het boek van de mensen en de omgeving.

IMG_4725
Geestenkrijger vertelt het verhaal van Arn, maar ook het verhaal van Perro. En die twee verhalen ontmoeten elkaar op een gegeven moment. Het verhaal is heel rustig en zorgvuldig beschreven. Sommige boeken hebben een razende vaart en in die boeken duikelt de ene gebeurtenis over de andere, maar in dit boek wordt de tijd en rust genomen om dingen te beschrijven en uit te leggen.

IMG_4724
Geestenkrijger is een spannend verhaal dat zich in de bronstijd afspeelt. Je leest echt dat de schrijfster archeologe is, het is duidelijk dat ze weet waar ze over schrijft. Het verhaal van Geestenkrijger is ook op een echte archeologische vondst gebaseerd: Stonehenge in Groot-Brittannië.

Het is het tweede boek dat Linda Dielemans heeft geschreven. Haar eerste boek heet Zomerwoud en speelt zich af in de Steentijd, zo’n 7.000 jaar geleden.

IMG_4728
Geestenkrijger is geschreven voor kinderen van elf jaar en ouder. Ik merk ook echt dat mijn jongste dochter van negen nog geen interesse voor het boek toont. IMG_4723De cover is denk ik wat te somber en spannend. Ik vind het wel heel geschikt voor mijn oudste van dertien, maar die heeft er nog geen tijd voor gehad …

Het verhaal leest vlot en prettig. De hoofdstukken zijn kort, het is een chronologisch verhaal waardoor je niet verdwaald raakt in de tijd en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Kortom, echt leeftijdsgeschikt.

Geestenkrijger is echt een aanrader voor iedereen die van geschiedenis houdt, jong én oud.

Geestenkrijger – Linda Dielemans
Jeugdboek, hardcover, 272 pagina’s, Uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder een link naar het eerste boek van Linda Dielemans:

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van …

Share
Share