De avonturen van Robinson Crusoe – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-06-08 at 09.45.31De jonge Robinson Crusoe verliet zijn huis in Engeland op zoek naar avontuur! Hij werd zeeman aan boord van een schip en zo begon zijn ongelooflijke reis. Helaas nam het avontuur een andere wending toen het schip zonk. Robinson was de enige overlevende. Hij spoelde als schipbreukeling aan op een eiland, waar het hem lukte te overleven met de aangespoelde wrakstukken, de proviand uit het schip en met wat hij op het eiland vond. Hij wist zichzelf zelfs weer beter te maken toen hij op een gegeven moment ziek werd!

Robinson dacht zeker te weten dat hij de enige levende knager op het eiland was, tot hij op een dag plotseling een andere muis ontmoette, die hij de naam Vrijdag gaf. Dit maakte dat alles er ineens heel anders uit ging zien voor Robinson …

Recensie

Screenshot 2014-06-08 at 10.50.57Mijn oudste zoon keek erg uit naar dit boek. Hij vind het gegeven van overleven op een onbewoond eiland erg boeiend, hoewel hij er wel direct de kanttekening bij plaatste dat wanneer Robinson Crusoe op een onbewoond eiland aanspoelt, dit eiland dan natuurlijk niet meer onbewoond is….

Toen “De avonturen van Robinson Crusoe” binnenkwam, heeft hij het in anderhalve dag uitgelezen. Hij vond het geweldig, vooral de papegaai die leerde praten van Robinson en ‘Vrijdag’, die later in het verhaal bij Robinson aansluit. Screenshot 2014-06-08 at 10.51.15De beschrijving van hoe Robinson moet overleven, spreekt erg tot zijn verbeelding en hij is – geïnspireerd door het boek – op Minecraft begonnen met het maken van een eigen eiland waarop hij moet ‘overleven’, inclusief dagboek 😉

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de “muizenversies” van de diverse ‘Klassiekers’ die door uitgeverij De Wakkere Muis worden uitgegeven. De aantrekkelijke vormgeving en de manier waarop het verhaal herschreven is waardoor het voor jonge lezers aantrekkelijk is, zonder afbreuk te doen aan het originele verhaal van Daniel Defoe, maken dat ook De avonturen van Robinson Crusoe een boek is wat zeker nog vaak uit de boekenkast zal komen.

De avonturen van Robinson Crusoe – Geronimo Stilton
Naar de klassieker van Daniel Defoe
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis.
Bestel dit boek hier >>>>

minecraft-robinson
De “Minecraft” versie van het onbewoonde eiland van Robinson Crusoe

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …