Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen is de grootste speeltuin van Nederland en richt zich op kinderen tot acht jaar. Het buitenterrein bestaat uit maar liefst 30.000m2 en mocht het onverhoopt minder goed weer zijn dan kunnen de kinderen zich uitstekend vermaken in het 2000m2 grote overdekte speelkasteel. Tevens is er drie keer per dag een poppenkastvoorstelling van niemand minder dan Jan Klaassen.

Recensie
Deze zomer hadden wij het plaatsje Braamt (nabij Doetinchem) uitgezocht voor een vakantie. Wij verbleven drie weken op het park Landal Stroombroek. De reden dat we hiervoor hadden gekozen was dat we als gast van dit bungalowpark gratis toegang hadden tot het Land van Jan Klaassen. Niet één keer, maar gewoon zo vaak als wij wilden. We hebben dus ook heel wat bezoekjes achter de rug in dit speelparadijs voor kinderen!

Het Land van Jan Klaassen is door zijn buiten- en binnenspeeltuin natuurlijk geschikt voor alle dagen van het jaar. Uiteraard is het wel zo leuk om met mooi weer te gaan, zodat de kinderen ook daadwerkelijk kunnen kiezen waar ze willen spelen. Ondanks de enorme oppervlakte is het geheel toch overzichtelijk en prettig om te weten is dat de kinderen niet zomaar het terrein af kunnen.

Buiten is het opgedeeld in verschillende speel gebieden, waardoor je makkelijk met je kind kan afspreken dat hij of zij in een bepaald gebied blijft en dat je later verder loopt bijvoorbeeld. Aan de ouders is ook gedacht want er is zitgelegenheid in overvloed. Tafels met stoelen, picknick banken maar ook erg veel “lounge-plekken” op het gras. Hier liggen de grote bekende zitzakken die geschikt zijn voor buiten.

Het personeel is goed te herkennen aan de fleurige tuinbroeken en medewerkers die bijvoorbeeld onderhoud buiten doen dragen een T-shirt van Jan Klaassen. Gedurende onze bezoekjes viel het mij iedere keer weer op dat het personeel heel erg leuk om gaat met de kinderen. Er wordt ook goed opgelet want toen er een huilend meisje binnen stond dat haar moeder kwijt was, was er binnen een paar tellen een medewerkster die naar het meisje ging en ervoor zorgde dat ze weer met mama herenigd werd. Na een regenbui zorgen medewerkers er voor dat speeltoestellen buiten zo snel mogelijk droog worden gemaakt.

Heb je jonge kinderen bij je die nog overdag slapen? Geen probleem, want er is zelfs een slaapkamer aanwezig met diverse camping bedjes. Uiteraard met een tafel met stoelen en veel tijdschriften om te lezen, zodat je als ouder lekker ook wat te doen hebt tijdens het slaapje van je kind.

Eigenlijk is er maar één nadeel aan het park… Als je kind er eenmaal is geweest is de kans groot dat hij of zij er vaker naar toe wil! Kijk op de website van Het land van Jan Klaassen voor meer informatie.

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Waterpret in Linnaeushof [verslag]

Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa en is nog een ECHTE speeltuin. Speeltoestellen, klimdingen, …