Prentenboek – Zo vind je goud [recensie]

‘Kom we gaan goud zoeken’, zei Anna. ‘Dat is moeilijk en gevaarlijk’, zei Krokodil. ‘Des te beter!’ zei Anna. ‘Kom, we gaan!’

Recensie
Het is avond, bijna tijd om naar bed te gaan. Demi pakt het boek er bij, gaat in haar relax-houding in haar relax-buitenstoel zitten en bladert … Lezen lukt nog niet met deze moeilijke woorden, maar plaatjes kijken ‘des te beter’. Tenen krullen om, goed teken, leuk boek dus en de eerste indruk blijkt goed. Dat kan ook eigenlijk niet anders, want het hoofdpersoontje is een meisje, Anna, met dezelfde krulletjes als Demi én de letters op de voorkant zijn van goud. Ook niet geheel onbelangrijk voor een meisje van 6 jaar oud.

Nu nog even douchen, nachthemd aan en neerploffen op ‘het grote bed’. Zus Sophie leest de eerste helft voor, ik doe de andere helft. Niet alleen Demi vindt het boek leuk, maar ook Sophie van 8 jaar en ik, vinden het een gezellig, leuk te lezen boek! Sophie moet erg lachen om ‘Des te beter!’ en ik ben bang dat dit de komende dagen het stopzinnetje van haar zal zijn.

Wat ook een leuke reactie uitlokt is het moment waarop Anna denkt dat het goud in Frankrijk ligt. Frankrijk?! Dat is een bekend land voor de meiden! Herkenning dus … Helaas blijkt het goud toch niet in Frankrijk te liggen, want de weg er naar toe weet krokodil ‘net niet’.

dsc_0105x
De tekeningen zijn mooi, iets wat ik zelf toch minimaal wel een vereiste vind van een prentenboek. Gave gouden letters en een schatkaart op de voorkant van Zo vind je goud. Wat ik zelf erg leuk vind is dat de hoeveelheid tekst wisselend is per bladzijde. Van een flinke lap tekst, naar een paar woorden tot zelfs een aantal bladzijdes zónder tekst! Juist die pagina’s zonder tekst vormen de climax van het verhaal (wordt het goud gevonden?!) Erg leuk dus om de kinderen dit op hun eigen manier in te laten vullen.

Wij vinden het boek helemaal leuk! Mooie tekeningen, grappig verhaal, herkenbaar en een fijn te lezen boek. Aanrader!

Zo vind je goud – Viviane Schwartz
Kinderboek, hardcover, 32 pagina’s, Uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share