Een heerlijke, vrolijke kennismaking met Trolls [verslag]

trolls-hasbro-film-speelgoed-copyright-trotse-moeders-1In de ‘privé-bioscoop’ van Warner Bros. Pictures de film Trolls gaan kijken met de tweeling, lekkere Trolls-cupcakes eten en een heleboel mooie Trolls-speelgoeddozen meekrijgen van Hasbro, dàt noem ik nog eens een droommiddag! En mijn kinderen zijn het helemaal met me eens.

Trolls is de nieuwe animatiefilm van Dreamworks en is echt-een-film-die-je-gezien-moet-hebben. Sterker nog: het is een film die ik in ieder geval meerdere keren wil zien!

trolls-hasbro-film-speelgoed-copyright-trotse-moeders-3Het verhaal gaat over een koninkrijk van Trollen die in een prachtige boom wonen en vooral vrolijk en gelukkig zijn. Maar … ieder jaar worden er Trollen gegeten door de Bergens, een volk dat ervan overtuigd is dat ze alleen gelukkig kunnen worden door het eten van een Trol. Daar worden de Trollen uiteraard niet vrolijk van en dus vluchten ze. Eén Bergen blijft naar ze zoeken en wanneer een knalfuif iets te luidruchtig is, worden de Trollen ontdekt en een aantal van hen wordt gevangen genomen door Chef (die er meer uitziet als een trol dan de Trollen!).

trolls-hasbro-film-speelgoed-copyright-trotse-moeders-7De prinses van het Trollen-volkje (Poppy) en de meest miserabele Trol (Knoest) gaan hun vrienden proberen te bevrijden voor de prins van de Bergens (Gristle) zijn eerste Trol gaat opeten. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek wanneer een schattige Bergen (Bridget) verliefd blijft te zijn op prins Gristle.

Los van deze hoofdpersonages zijn er nog een heleboel fantastische karakters. Ik heb bijvoorbeeld erg om het wolkje moeten lachen, maar ook sommige Trollen zijn enorm komisch. Het verhaal gaat zo snel (een reden te meer om deze film vaker te zien) dat een heleboel grappige situaties me ongetwijfeld zijn ontgaan, maar ik heb echt regelmatig hardop gelachen omdat het zó leuk was.

trolls-hasbro-film-speelgoed-copyright-trotse-moeders-2

Het verhaal is best spannend, vandaar de filmkeuring van 6+, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hier ook met jongere kinderen naar toe zou durven gaan, zeker wanneer ze niet zo snel angstig zijn. trolls-hasbro-film-speelgoed-copyright-trotse-moeders-5In de zaal zaten meerdere kinderen die veel jonger waren dan 6 jaar en ze hebben allemaal de film helemaal afgekeken (en vonden hem volgens mij erg leuk).

Denk alleen niet dat hij alleen leuk is voor kinderen! Het is echt een film om met het hele gezin naar toe te gaan. Of met de hele familie! Er zit enorm veel muziek in en die voegt echt wat toe aan de film. Mijn kinderen kenden niet alle liedjes, maar bijvoorbeeld “het geluid van stilte” (The Sound of Silence) past perfect in het verhaal en dat geldt voor meer, bekende, nummers.

Hieronder zie je er een paar uit de Engelstalige versie, maar de Nederlandse stemmen waren ook erg mooi. In onderstaande video zitten ook de trailers. Voor een Nederlandstalige trailer, klik hier >>>>

Zoals gezegd, kregen we na afloop van de film nog een rugzak vol leuke spullen mee. Erg fijn, want mijn kinderen zijn nu uiteraard grote fan van Trolls. trolls-logo

De filmposter hangt op de slaapkamerdeur en met het speelgoed wordt volop gespeeld. Vrije variaties op de film worden her-beleefd, met dinosaurussen uit de collectie van mijn jongste als Bergens. En gelukkig loopt het, net zoals in de film, iedere keer weer goed af! Nu nog een CD met de soundtrack van de film, voor op de achtergrond, hoewel mijn kinderen al een prima versie van “Hallo … is het mij naar wie je zoekt” ten gehore brengen wanneer ze aan het spelen zijn 😉

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Vakantie met Buurman & Buurman

Juist in de vakantie is het gezellig om spelletjes te doen met je kind(eren). Of …