3x een sterke relatie als je jonge kinderen hebt

Bij de komst van de kinderen verander je. Mentaal en lichamelijk. Dat geldt ook voor je partner. Er verandert iets in jullie relatie. Naast de zorg en liefde voor elkaar, moet deze plotseling gedeeld worden met één of meerdere kleintjes. Dubbel zoveel liefde zou je zeggen.

Toch blijken die eerste jaren van het ouderschap vaak ook de zwaarste voor een relatie te zijn. De kinderen nemen veel tijd in beslag en dat kost veel energie. Hierdoor blijft er minder ruimte over voor elkaar. Zo loop je het risico dat jullie langs elkaar heen gaan leven. Enkel nog bezig zijn met de kinderen en elkaar enkel als papa en mama zien. Niet meer als man en vrouw. Als je merkt dat dit er ook langzaam bij jullie relatie insluipt, wordt het hoog tijd om hier werk van te maken.

Want geloof ons, kinderen hoeven echt niet het einde voor jullie relatie te betekenen. Integendeel zelfs. Door elkaar niet uit het oog te verliezen, kan je zelfs een geheel andere kant van je partner ontdekken. Hetgeen waardoor je wellicht nóg verliefder op elkaar wordt. Daar is wel wat extra inzet voor nodig. Een goede relatie is hard werken en ongelooflijk fijn. Hier volgen drie tips om jouw relatie sterk te houden als je jonge kinderen hebt.

1. Een nachtje weg

Zeker met jonge kinderen sta je 24/7 aan als papa en mama. Zelfs gedurende de nachten. Daarom is het goed om minimaal eens in het half jaar eens een nachtje kinderloos te zijn. Niet alleen om bij te slapen, maar ook om weer eens wat quality time als man en vrouw te hebben. Kijk opa en oma lief aan en bezoek een romantisch hotel aan zee. Zo laait de romantiek tussen jullie twee binnen mum van tijd weer op en voel je vervolgens weer helemaal opgeladen om het ouderschap weer aan te pakken. Overnachten bij een leuk hotel doet wonderen!

2. Communiceren

Communicatie blijft het sleutelwoord voor elke relatie. Zonder voldoende communicatie kan een relatie nooit stand houden. Blijf praten over de dingen die je dwars zitten. Dat geldt voor beide partijen. Hebben jullie een meningsverschil over de opvoeding van de kinderen? Vecht dit dan zeker niet voor de neus van de kinderen uit. Wacht even en praat hier als de kinderen weg zijn over. Zo voorkom je dat dergelijke kleine dingetjes straks een heel groot probleem worden. Bovendien leer je elkaar beter te begrijpen.

3. Zoek de intimiteit op

En nee, dat betekent niet enkel seks. Een relatie draait niet om seks. Het is logisch als je seksleven op een lager pitje is komen te staan na de komst van de kinderen. Zeker die eerste jaren. Dat betekent echter niet dat de intimiteit tussen jullie twee volledig weg moet zijn. Elkaar knuffelen, bij elkaar op de bank liggen als de kinderen op bed liggen, een eenvoudige kus, allemaal dingen waarmee je elkaar weer toont dat je meer bent dan alleen papa en mama. Een lichte aanraking is genoeg.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Stromboli – Saskia Noort

Ondanks dat Saskia Noort de ene bestseller na de andere schrijft, heb ik alleen haar …

Share
Share