Kinderen verwachten minder Sinterklaascadeaus

Sinterklaas word ook dit jaar weer uitgebreid gevierd. Net als vorig jaar is bouwspeelgoed erg populair. Wel is het zo dat kinderen een stuk minder cadeaus verwachte dan vorige jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van de website SlimmerSpelen.nl

Jorien Castelein van SlimmerSpelen.nl zeg hier het volgende over;  ‘Kinderen krijgen via het nieuws duidelijk veel mee van de economische situatie. Ze verwachten minder cadeaus dan vorig jaar. Een kwart van de ouders denkt ook dat Sinterklaas dit jaar minder cadeaus geeft en houdt scherpe aanbiedingen in de gaten. Het ziet er naar uit dat de crisis zelfs Sinterklaas in de portemonnee raakt.’ Ondanks het feit dat ouders op de kosten letten, kijken zij vooral naar de cadeaus die bovenaan het lijstje van hun kind staan.

Bouwspeelgoed zoals K’NEX en lego staan net als vorig jaar boven aan het verlanglijstjes. Op de zesde plaatst staat dit jaar een huisdier vorig jaar stonden op deze plaats nog boeken.

Top 6 verlanglijstje 2011:
1.     Bouwspeelgoed (27%)
2.     Game/spelcomputer (18%)
3.     Pop (9%)
4.     Knutselspullen (7%)
5.     Bordspel/puzzel (6%)
6.     Huisdier (4%)

About Barbara Gemen

barbara@dataunlimited.nl'
Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

De leukste Lama-cadeaus [top 5]

Ineens zie je ze overal: lama’s! Lama’s als print op truien en pyjama’s, lama’s op …