Wreck this journal everywhere

Screenshot 2014-12-01 at 21.04.17Keri Smith is een guerillakunstenaar die gelooft dat je eerst moet vernietigen om te creëren. Zou kwam ze op het idee tot het doeboek Wreck this journal dat bedoeld is voor kinderen en volwassenen. Wreck this journal everywhere is de reisversie van het origineel. Eentje in een handzamer formaat zodat je deze overal mee naar toe kan nemen.

Je mag er mee gooien, ‘m onder de douche nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat vaak verbluffend en bovendien verslavend.

Recensie
Van dit boekje word ik zo blij. Mijn oudste dochter van 9 jaar heeft het origineel eens van een vriendin gekregen. Iets wat onwennig was ze toentertijd begonnen met de eerste opdrachtjes. Wat strepen hier, wat krassen daar. En toen werd het weg gelegd… Pas maanden en maanden later zag ze de vernietigde versie van het boek van haar vriendin die vol trots vertelde over alle opdrachten die ze gedaan had. “Ja echt, ik heb er echt met m’n vieze schoenen op die bladzijde gestaan. Kijk maar!” Het boek was een gehavend en doorleefd. En toch stond het standaard pontificaal in de boekenkast en hield ze het als een trofee in haar handen om over het boek en diens avonturen te vertellen.

Screenshot 2014-12-01 at 21.06.28

Mijn dochter raakte zelf steeds enthousiaster toen ze alle verhalen aanhoorden. Ze is zo gewend om zuinig te zijn met boeken, dat ze (achteraf) zich gewoon niet zo goed raad wist met al die opdrachten in het boek. Want hoe grappig en spannend die ook klonken, dan gaat het boekje wel slijten en kapot en kan je het daarna nooit meer doen… Thuis gekomen rende ze naar boven en pakte ze haar eigen Wreck this journal en ging nu zonder rem aan de slag. Modder uit de tuin, karton uit de garage, vlekken maken in de keuken. Alles haalde ze uit de kast om haar boek ook zo lelijk, vies en kapot mogelijk te maken. Oftewel, ze voerde alle opdrachten uit. En ik kan niet anders zeggen dat ze dit met heel veel plezier gedaan heeft. Zoals de achterflap al waarschuwden: ook mijn kind raakte verslaaft aan het out-of-the-box denken en het gewoon lekker doen.

wreck this journal everywhere 4

Wreck this journal everywhere is de reisversie met nieuwe opdrachten. Dit boek is aanzienlijk kleiner en makkelijker mee te nemen. Of je kind nu naar school gaat, een boswandeling gaat maken of met je mee gaat winkelen. Dit kleinere formaat is makkelijk in een tas, broekzak of jas te doen. wreck this journal everywhere 3Omdat mijn oudste dochter het origineel heeft, heb ik deze kleinere variant aan mijn dochter van 7 jaar gegeven. Zij kent het boek maar al te goed van haar zus en was blij dat zij nu ook eens een keer lekker aan de slag kon met een “boek te slopen”. Ze kende het principe en had dus geen aanwijzingen meer nodig. De aanwijzingen en opdrachten staan overigens in het Nederlands in het boek, dus voor kinderen zeker goed alleen te doen.

Het voordeel van het handzame formaat is dat je hem makkelijker mee kunt nemen en ook dat de aanschafprijs interessanter is. Hij is te koop voor € 8,99 waardoor het een leuk en geinig cadeautje is. Er kleeft wel een nadeel aan: door dit handzamer formaat, staan er aanzienlijk minder opdrachten in. En omdat er ook relatief veel ruimte is voor eigen invulling, is de variatie van opdrachten ook niet heel erg groot. Zoals gezegd: een heel leuk cadeautje om hiermee in aanraking te komen. En voor de fans: koop het origineel voor meer sloop plezier!

Wreck this journal everywhere – Keri Smith
Bekijk op bol.comDoeboek, paperback, 144 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

Wil je liever het origineel?
Koop bij bol.comWreck this journal (oorspronkelijke versie, Nederlands), bestel je hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

365 dingen om te doen met je kleinkind

365 dingen om te doen met je kleinkind is een doeboek voor opa’s en oma’s. …

Share
Share