Kinderen op internet

Sociale media is voor vele kinderen erg interessant. Er zitten tegenwoordig dan ook ongeveer even veel kinderen op deze sites als volwassenen. Toch is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt over het gebruik hiervan. Kinderen zijn namelijk erg nieuwsgierig en zien bij de meeste gevallen nog niet de gevolgen in van wat er uit hun acties kunnen komen.

Dit is dan wel een erg extreem geval maar voor de familie en vrienden van de 15-jarige Joyce is het een gebeurtenis die ze nooit meer zullen vergeten. Haar beste vriendin Polly weet te vertellen dat Joyce roddels zou hebben verspreid op facebook, waarna ze opdracht heeft gegeven om een moord uit te voeren op haar beste vriendinnetje.

Zo iets gebeurt toch niet bij mijn kind? Zul je dan denken. Maar kinderen gaan via social media vaak verder dan jij je zelf kunt voorstellen. Daarom is het belangrijk om ook een oogje in het zeil je houden op het internetgebruik van je kind. Vaak weten ouders namelijk niet wat de kinderen allemaal uitspoken op internet. Vele ouders vinden dan ook dat haar kind ook een stukje privacy verdiend. Toch raad de politie aan af en toe een beetje op te letten als het aankomt op het internetgebruik van het kind.

Ook is het belangrijk om goede afspraken en lijnen te treken samen met je kind. Het werkt meestal niet zo goed als je zegt dat je kind dit en dat niet mag, maar om samen er over te praten en samen lijnen te trekken, hebben kinderen er toch vaker vrede mee. Praten erover is dus voor jou als ouder, maar ook voor je kind erg belangrijk. Ook kan het goed helpen om de computer op een plek te zetten waar jij als ouder zicht hebt op de bezigheden van je kind. Vrienden worden met je kind, of volgen zoals dat op twitter heet, is ook erg handig. Zo kun je precies zien wat je kind allemaal plaatst op internet en hem of haar eventueel aanspreken op sommige punten. Leer je kind ook hoe hij of zij zijn profiel in kan stellen op privé zodat niet iedere vreemde het profiel van je kind helemaal kan zien. Dit is een erg belangrijk stukje privacy.

Meer tips en adviezen vind je op www.mijnkindonline.nl. Hier vind je (ook op leeftijd gesorteerd) allerlei informatie over hoe jij je kind wegwijs kunt maken om veilig op internet te surfen.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

#Laatstevlog [recensie]

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend …

Share
Share