Webwinkel met uitsluitend kindertijdschriften

Kinderbladen.nl is een website biedt een overzicht van kinderbladen Kinderbladen.nlvoor 0 tot 18-jarigen en is een initiatief van Rikky Schrever, bladenmaker en redacteur van beroep en moeder van twee kinderen.

‘Ik was op zoek naar een tijdschrift voor mijn dochters en kwam tot de ontdekking dat er ruim 200 kinderbladen zijn,’ vertelt initiatiefneemster Rikky Schrever. ‘Van sommige titels had ik zelfs nog nooit gehoord. Als ik als bladenmaker al niet weet wat er allemaal te koop is, hoe moeten ouders en opa’s en oma’s dat dan weten? Zo kwam ik op het idee om de website Kinderbladen.nl op te richten.’

Kinderbladen.nl is zeker niet de enige bladenwebsite, maar wel de eerste die zich volledig richt op uitgaven voor de jeugd. Op de site is het mogelijk te zoeken op leeftijd, in jongensbladen, meisjesbladen, kleuterbladen, kinderbladen en tienerbladen. ‘Ideaal als je niet precies weet wat je zoekt,’ aldus Schrever. ‘Wie bijvoorbeeld voor een tienjarig meisje een paardenblad zoekt, krijgt een overzicht te zien van alle bladen met paarden als onderwerp. En dat zijn er meer dan je denkt.’

In de eerste plaats wil Kinderbladen.nl helpen bij de zoektocht naar het ideale kinderblad. ‘In de winkel zijn kinderbladen meestal verpakt in plastic omdat er een extraatje bij zit. Je kunt die tijdschriften dus niet even doorbladeren. Op de site komen binnenkort proefnummers te staan die je op je gemak thuis kunt bekijken. En als een blad bij je kinderen in de smaak valt, kun je de nieuwste editie meteen in de webwinkel aanschaffen. Wie voor 15.00 uur online bestelt, heeft de bladen de volgende werkdag al in huis,’ zegt Rikky Schrever enthousiast.

De freelance bladenmaker heeft plannen om de site nog verder uit te breiden. ‘Op dit moment is het alleen mogelijk losse nummers te bestellen, maar binnenkort zal ik ook abonnementen aanbieden. Daarnaast heb ik plannen voor het maken van een gratis online kindermagazine voor de bezoekers van Kinderbladen.nl.

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Henry! [recensie]

Nederland, begin jaren zestig. De welvaart groeit en twintiger Henry Imholz, wereldburger en zoon van …