Stoebel en Sara en de geheime opdracht

Wanneer de drakenvrienden Stoebel en Fauk in hun land Wiwihiniwol een bijzonder boek vinden, hebben ze nog geen idee wat hen boven het hoofd hangt. Helaas blijkt al snel dat het boek een enorme bedreiging vormt voor het voortbestaan van Wiwihiniwol, het Rijk Der Feeën en Mensenland. Om De Werelden te redden, schakelen ze de hulp in van Sara uit Mensenland. Sara lijkt een heel normaal meisje, maar door haar overgrootmoeder ontdekt ze dat ze beschikt over speciale gaven. Samen met de twee draken en haar kat Sieb gaat Sara op een missie om het noodlot af te wenden. Hun tocht is vol gevaren en beproevingen, en vreemde wezens proberen hen koste wat koste te stoppen. Zullen de vier erin slagen hun avontuur tot een goed einde te brengen?

Recensie
Stoebel & Sara en de geheime opdracht is een heerlijk sprookjesachtig boek vol feeën, draken en heksen.  Er is een duidelijk onderscheid tussen goed (de feeën, gesteund door de draken) en kwaad (de heksen). Dat maakt het verhaal voor kinderen overzichtelijk, want er komen nogal wat namen en personages in het boek voor. De vondsten van de namen vind ik geweldig. Stoebel klinkt als een lieve goedzak en dat is hij ook. Draken kunnen namelijk ook lief zijn. Fauk is zijn vriendje. Hij kan niet goed landen en gedurende het hele boek loopt Fauk tegen dat probleem aan. De gemene heks, die de kern van de problemen in dit boek is, heet Kwadeboza Gemenia. Dit klinkt niet alleen boos en donker en onaardig, maar dat is ze ook echt. En de belangrijkste van de feeën heet Baudicca Victorie, dat klinkt een stuk lichter en vriendelijker. Het land van de draken heet Wiwihiniwol. De betekenis daarvan is erg grappig maar daar moet je het boek voor lezen.
En wat dacht je van kliermieren, luchtkwallen, oliwratten en aragno-hoppers?

In Stoebel & Sara en de geheime opdracht wordt volop gespeeld met tijd. Sara is bijvoorbeeld dagenlang in het feeënrijk. Maar als ze weer thuiskomt, is het net ochtend en maar een paar uur na haar vertrek uit de Mensenwereld. Het boek staat vol sprookjesachtige en verrassende elementen, alles wordt uit de kast gehaald. Er is een glansrol weggelegd voor Sieb, de kat van Sara in de gewone mensenwereld. Als Sieb er niet was, was het allemaal niet goed gekomen. Sieb heeft heel veel gevaar gelopen. Een geweldige kat, een echte held!

Stoebel & Sara en de geheime opdracht is nog een beetje spannend voor jongere kinderen. Het is echt een boek bedoeld voor 10 jaar en ouder. Mijn dochter van 10 jaar vond dit boek dan ook echt enorm spannend.

Stoebel en Sara en de geheime opdracht – Anja Vereijken
Kinderboek, hardcover, 192 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier>>


Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share