Taboe

Forensisch onderzoeker Reilly Steel, opgeleid aan de FBI Acedemy in Quantico en geboren en getogen in het bruisende San Francisco, vindt Dublin maar een saaie stad. Ze is naar Ierland gegaan om het Ierse forensisch laboratorium de eenentwintigste eeuw binnen te loodsen, en om een oogje te houden op haar vader, die steeds vaker zijn toevlucht zeoekt tot de drank. Wanneer een jonge man en vrouw dood worden aangetroffen in een appartement, lijkt alles erop te wijzen dat ze samen zelfmoord hebben gepleegd. Als er meer lijken worden gevonden beseft het team algauw dat er een gestoorde moordenaar aan het werk is, iemand die de laatste taboes van onze samenleving aan zijn laars lapt.

Recensie
Een thriller geschreven door Casey Hill.  Ik vond het een heerlijk boek om te lezen en het had van mij wel dubbel zo dik mogen zijn. Je wordt namelijk helemaal meegenomen in het verhaal wat zich afspeelt in Ierland. Het is een heel makkelijk leesbaar verhaal wat duidelijk maar ook spannend geschreven is. Van kanibalisme tot homoseksualiteit van incestueze relaties tot zelfmoord, alle deze taboes zijn verweven in het verhaal.  Tot het einde heb je niet in de gaten wie de moorden heeft gepleegt waadoor het uiteindelijk tot een onverwachte ontknoping komt. Een stukje psychologie komt aan de orde maar op een dusdanige manier dat je het als leek ook begrijpt. Ik ga zeker meer boeken van haar lezen ondanks dat thrillers niet echt mijn voorkeur genoot.

Taboe – Casey Hill
Thriller, Paperback, 320 pagina’s, The house of books
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

Een fatale leugen [bespreking]

Wat begint als een leugentje tegen de politie, wordt een nachtmerrie wanneer degene die Lucy …