Zelf jam maken: vijgenjam [recept]

ingredienten-vijgenjam-trotse-moedersZelf jam maken is leuk om te doen en geeft de mogelijkheid eens andere smaken te maken. Zoals vijgenjam. De moeilijkheid van deze jam is misschien om aan verse vijgen te komen. Maar, als je ze hebt, maak je heel gemakkelijk iets heel lekkers.

Nodig:
1 kg. vijgen
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels geleisuiker speciaal.( deze is minder zoet dan gewone, en zorgt voor smaakbehoud van de vrucht). Is tevens bindmiddel.

Bereiding:
trotse-moeders-vijgWas de vijgen, schil ze, indien mogelijk, wat af en snijdt ze doormidden.
Doe ze in een pan samen met de citroensap en aan de kook laten komen.
Zelf heb ik ze hierna met de staafmixer kort-gedraaid. Maar dat is naar behoefte.
Voeg daarna de 4 eetlepels geleisuiker toe.
1 minuut door laten koken en meteen in schoongemaakte potjes doen.
Zet deze ruim 10 minuten ondersteboven weg.
Draai daarna om en dan af laten koelen.
De jam kan op brood gegeten worden.
Maar, op een toastje met een stukje kaas is ook een delicatesse.

Geniet er van.

zelf-jam-maken-vijgenjam-trotse-moeders

About Adrie Frijters

adrie.frijters@gmail.com'
Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Pip & Nut pasta – gezond èn lekker! Inclusief recept-tip

Noten zijn gezond. Ze bevatten goede vetten, proteïne, vitamine E en magnesium. Als enthousiast marathonloopster, …