Aanpakken voor aanstaande vaders

aanpakkenIn Nederland is de aanwezigheid van de vader bij de bevalling gewenst en de norm. Wat precies zijn rol is, is voor veel mannen echter onduidelijk. David Borman, verloskundige, onderzoeker en trainer, ontwikkelde de cursus Aanpakken voor Aanstaande Vaders. Hij geeft handvatten en praktische tips voor de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Zo komt de vader goed beslagen ten ijs en kan hij de moeder optimaal steunen, zonder zijn eigen identiteit te verliezen.

Recensie
Yes! Eindelijk eens een praktische boek voor aanstaande vaders. Juist omdat er zo weinig boeken zijn voor aanstaande vaders, is dit boek zo ontzettend leuk. Zodra ik het boek open, zie ik een tekening, waaruit direct blijkt dat dit boek echt voor aanstaande vaders is (en door een man is geschreven); de vrouw ligt te bevallen en de man zegt “…En…? Hoe is het nou écht met je?”.

De tekening laat duidelijk zien wat het verschil is tussen mannen en vrouwen. En laat ook direct zien dat mannen behoefte hebben aan een informatieboek voor aanstaande vaders, wat écht voor de aanstaande vaders is geschreven. Vrouwen hebben volop keus, als ze op zoek gaan naar een boek over zwanger zijn en bevalling. Maar mannen komen dan al gauw uit op boeken die voornamelijk voor vrouwen zijn geschreven. Jammer dat we 8 jaar geleden niet zo’n boek in huis hadden…

In het boek word direct duidelijk dat mannen anders tegen de zwangerschap aankijken dan vrouwen. Logisch ook; vrouwen voelen hun lichaam veranderen, terwijl mannen niks merken van dat er een baby groeit in de buik van hun vrouw.

DSC05906Het boek bevat veel informatie over de termijnecho’s, over het wel/niet meegaan naar controles, over wel of geen liefde bedrijven tijdens de zwangerschap, over borstvoeding en kunstvoeding, over verschillende weeën die vrouwen kunnen hebben; wat het is en hoe je deze weeën kunt proberen te verzachten. Maar ook over inscheuren of inknippen wordt alles uitgelegd. En natuurlijk komt de kraamtijd ook aan bod.

Aanpakken voor aanstaande vaders is een onmisbaar boek voor alle aanstaande vaders. Dit is echt een boek die aanstaande vaders met plezier zullen lezen én waar ze echt wat aan hebben.

Aanpakken voor aanstaande vaders – David Borgman
Informatief, paperback, 112 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share