Mijn badje vliegt

mijn badje vliegtEefje vindt het maar saai in de tuin. “Zullen we een stukje vliegen?” vraagt de krokodil. “Ja,” zegt Eefje, “naar een eiland.” Het is het begin van een avontuurlijke reis voor Eefje. In haar krokodillenbadje vliegt ze naar verre landen en maakt ze nieuwe vrienden. Fantasie? De vis in de kom en de ketting van krokodillentanden bewijzen het tegendeel…

Marieke van Ditshuizen maakte de illustraties door de figuren uit te knippen en daarna op hun achtergrond te plakken. Het resultaat is een fantasievol prentenboek vol diepte, met zakdoekjes als wolken en naaigaren voor de ketting van krokodillentanden.

Recensie
Mijn badje vliegt is een heerlijk verhaal over Eefje en haar krokodillenbadje die allerlei avonturen beleven. Het ene avontuur is nog leuker dan het andere avontuur. Ze mogen op een kameel rijden, op een vleugel van een vliegtuig meevliegen en héél veel pannenkoeken eten…welk kind wil dat nou niet?!

P1360187Het leuke is dat peuters en kleuters betrokken worden bij het verhaal. Ze mogen ze tellen hoeveel krokodillen verstopt zitten tussen de bomen. Als ze dat goed hebben gedaan, weten ze hoeveel krokodillen-vrienden de krokodil heeft.

De illustraties zijn fantasievol en kleurrijk. Jonge kinderen zullen volop met de fantasiereis meegaan, die Eefje met haar krokodillenbadje maakt. Een geweldig avontuur voor alle kleine kinderen!

Mijn badje vliegt – Marieke van Ditshuizen en Gerard Delft
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken

Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share