Bewust ouderschap

Een volmaakte opvoeding is een illusie. De ideale ouder bestaat niet en het ideale kind evenmin. Bewust ouderschap onderstreept de hindernissen die bij het opvoeden van kinderen horen, hoezeer ouders ook hun best doen. De kracht van dit boek is dat Shefali Tsabary laat zien hoe de emotionele en spirituele lessen, inherent aan het opvoedingsproces benoemd en benut kunnen worden, zodat we ze kunnen gebruiken voor onze eigen ontwikkeling. Ouders wordt gevraagd zich open te stellen voor de mogelijkheid dat hun eigen onvolmaaktheden in feite de waardevolste hulpmiddelen zijn om te veranderen. In de visie van Tsabary zijn kinderen de spiegels van onze spirituele ontwikkeling. Als we deze uitnodiging aanvaarden, zullen ze ons helpen ons innerlijke landschap te transformeren op een manier die we zonder kinderen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Recensie:
De Amerikaanse psychologe Shefali Tsabary pleit voor bewust en spiritueel ouderschap. In Bewust ouderschap schrijft zij hierover en combineert dit met onder andere Oosterse filosofie.

Persoonlijk word ik altijd een beetje nerveus van dit soort boeken, dat had ik al toen onze dochters baby waren. Ze maken me onzeker en ik krijg snel het gevoel van alles verkeerd te doen. Ik was daarom ook wat terughoudend om in dit boek te beginnen. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het ook niet van a tot z gelezen heb, maar hap-snap door het boek heengegaan ben (zoals ik altijd met dit soort boeken doe).

Het boek leest prettig en heeft een positieve insteek. Een perfecte opvoeding bestaat niet. Je doet het niet snel verkeerd, en als het dan eens moeilijk wordt, moet je dat vooral zien als een kans om te leren.  Het boek staat vol voorbeelden uit de praktijk van de auteur, dit werkt erg verhelderend en relativerend.

Tenslotte begint Bewust ouderschap begint met een voorwoord van de Dalai Lama, het moet dus wel een goed en positief boek zijn!

Bewust ouderschap – Shefali Tsabary
informatief, paperback, 320 pagina´s, Altamira/Becht
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …

Share
Share