Gaia Zoo Kerkrade

gaiazooGaia Zoo ligt in Kerkrade, Zuid-limburg. Om een recensie te schrijven bezocht ik afgelopen zondag met mijn gezin en ouders het park. Mijn vader komt uit Kerkrade en reed voorop, maar het was zonder dat ik er op lette, zo goed aangegeven en zo gevonden. Je kan deze dierentuin niet missen!

Met totaal andere ogen dan wanneer ik normaal een dierenpark bezoek, ging ik het park binnen. De weg van de parkeerplaats, waar genoeg plek is, naar het park is meteen al erg mooi aangelegd. Na de ingang loop je even voordat je bij de dieren terecht komt. We kochten een plattegrondje en wilden ook zoveel mogelijk zien natuurlijk. Het leuke is dat er veel baby diertjes zijn. Zo hebben we jonge ottertjes horen piepen en zagen we een baby gorilla bij haar mama op de arm.

We wilden als eerste de roofvogelshow zien, dit is echt fantastisch! Al eerder had ik een show als deze gezien maar nog nooit had een vogel zo rakelings langs mij gevlogen als afgelopen zondag! De mannen die het presenteren weten veel (alles?) van de vogels en geven een super show. Aan het einde mochten 10 kinderen meedoen en ook een grote vogel op hun arm laten landen.

gaia-z00Na de show gingen we even pauzeren en een versnapering halen. Meestal zijn de prijzen erg hoog in pretparken en dierentuinen, maar ik vond het meevallen. Natuurlijk geen supermarkt prijzen, maar heerlijk versgebakken Belgische wafels voor 2 euro vind ik zeer acceptabel.

We vervolgden onze weg richting de apen waar ook voedertijd zou zijn. De doodshoofdaapjes hadden we gemist ( de voedertijd dan) maar voor de gorilla’s waren we ruim op tijd. Ook hier was het zeer duidelijk dat de verzorgster die het eten gaf, zeer begaan is met de dieren. Ze weet alles te vertellen over gorilla’s in het algemeen, maar ook over de karaktertrekken van de apen die zij verzorgt. De gorilla’s zijn schitterend om naar te kijken. Nadat de verzorgster haar verhaal had gedaan, mochten er vragen gesteld worden. Wederom veel interactie en zeer leerzaam voor de kinderen (en volwassenen).

Het hele park is ruim, maar zeker niet te groot om in een dag te lopen. Er zijn kleine groepen dieren, waardoor iedere soort genoeg ruimte heeft voor zichzelf. Helaas wisten we niet dat de Dinodoom sluit om half 5. Het park sluit om 5 uur en ik wilde er alleen een blik werpen voor mijn recensie. Jammer genoeg heb ik het niet van binnen kunnen zien, maar wat ik van de buitenkant kon zien was het geweldig voor kinderen om te spelen!

Er stond na de safari dieren, nog een meneer met een kar vol veren, huiden en andere overblijfselen van dieren, zoals ook een herten gewei. Deze man wist zoveel van de producten die hij had en over hoe de natuur ervoor zorgde dat de dieren op zo’n manier gebouwd zijn zodat ze perfect kunnen overleven.

De Gaia Zoo is echt een aanrader; (kind)vriendelijkheid staat voorop en er valt voor jong en oud wat te leren!

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share