Allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem op bepaalde stoffen van buitenaf die we allergenen noemen, en is de meest voorkomende chronische ziekte. Mensen die allergisch zijn aan voedingsstoffen als koemelk, gluten, eieren, pinda’s etc., kunnen dan ook niets …
Read More »Glutenvrije pepernoten [recept]
Zelf pepernoten bakken. Ik doe het ieder jaar met mijn kinderen, meestal net voordat de uitzending van de intocht van Sinterklaas op televisie te zien is, soms ook gewoon gezellig tussendoor. We gebruiken dan het ‘gewone’ recept voor pepernoten, klik …
Read More »Polles Pannenkoeken-boek: Efteling-recepten [recensie]
In Polles Pannenkoekenboek komen de meest verrassende pannenkoeken aan bod. Open dit boek en je waant je in het bijzondere pannenkoekenrestaurant van de Efteling: Polles Keuken. Polle, het ijverige koksmaatje van de koninklijke keuken van Hartenhof en al zijn medebewoners …
Read More »Lekker zonder gluten – kookboek
Meer en meer mensen hebben een gluten-intolerantie / coeliakie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze, bij elke maaltijd worden ze geconfronteerd met gluten in de voeding. Dagelijks koken zonder gluten is een uitdaging …
Read More »