Spacecake

De meester van mijn oudste zoon stuurde laatst een paar foto’s door van een cake die ze samen gebakken hadden. Meester was jarig en zoon mocht helpen met het maken van een tractatie. De lievelingskleur van mijn zoon is groen en er werd dus een heleboel eetbare kleurstof toegevoegd aan het cakebeslag met als resultaat de cake zoals op de foto.

Mijn man en ik moesten wel even gniffelen toen we de foto zagen. “Spacecake” zeiden we al snel. Wat is spacecake, vroegen de kinderen? Eerst hebben we verteld dat deze zo genoemd wordt omdat ze vroeger dachten dat ruimtemannetjes groen waren. Later dachten we dat we beter echt konden vertellen over marihuana en andere soorten (soft)drugs.

Een gesprek over drugs en drugsgebruik leidde bij de kinderen tot veel hilariteit. En gelukkig tot nog meer uitspraken als: “dat ga ik echt nooit doen!”. Gelukkig maar, want anders dan in onze jeugd, zijn softdrugs tegenwoordig niet echt ‘soft’ meer te noemen! Laat ze nog maar lekker verslaafd blijven aan ijsjes en onschuldige groene cake eten.

Recept voor ‘spacecake’
Eigenlijk is het maken van spacecake niet meer dan ‘gewoon’ cakebeslag maken en er een kleurstof aan toevoegen. Wil je geen kleurstof gebruiken, kook en pureer dan een stronk broccoli. Laat goed uitlekken/drogen voor je het toevoegt aan het cakebeslag en voeg ook een extra ei en een zakje vanillesuiker toe. Ook leuk als traktatie op school 😉

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Purple lean – wat is dit mixdrankje en wat zijn de risico’s?

Purple lean, ook wel lean, purple drank, sizzurp, syrup of purp genoemd, is een mix …