NCRV Babyboom in Afrika

Samen met NCRV zet Cordaid Memisa zich in om de moeder- er kindersterfte terug te dringen. Dit zullen zijn doen door het uitzenden van een speciale reeks afleveringen van Babyboom. Op 20 juni staan er drie stellen, die de trouwe kijkers van Babyboom al kennen, in de spotlight om ze op hun reis naar Kameroen op de voet te volgen. Een indrukwekkende reis naar een plek waarvan je juist niet wilt dat je kind er geboren wordt.

Babyboom in Afrika
In deze speciale aflevering, Babyboom in Afrika, volgen ze de stellen Joyce en Oscar, Jeroen en Diana én Alex en Marianne. Zij weten dat het krijgen van een kind niet altijd even makkelijk is. Inmiddels hebben twee van de drie stellen al een kind, maar een van de stellen lopen nog steeds achter de feiten aan. Met de medische kennis die er tegenwoordig in Nederland is, komen ze al een heel eind. Deze drie stellen gaan samen met presentatrice Caroline Tensen kijken hoe het met de medische kennis, verzorging en veiligheid is gesteld in een van de armste regio’s van het land. De moeder- en kindzorg is daar erg zorgelijk en gaan ze dus ook kijken wat ontwikkelingsorganisatie Cordaid Memisa hieraan doet. Gemiddeld worden de inwoners van deze wijk niet ouder dan 51 jaar en elektriciteit, schoon drinkwater en medische zorg zijn hier niet vanzelfsprekend. De gezondheidsrisico’s voor vrouwen en kinderen zijn erg groot. Voor, tijdens en na de bevalling sterven er nog steeds onnodig veel vrouwen. Kinderlevens worden ook bedreigd door ondervoeding, diarree, malaria en vele kinderziektes zoals mazelen.

Jeroen en Diana
Jeroen en Diana komen voor de deur van het ziekenhuis een vader met zijn doodzieke zoontje op zijn arm tegen. Hij lijd aan de kinderziekte malaria en moet snel worden geholpen. Het ziekenhuis wil hier echter niets aan doen omdat de vader geen geld heeft om voor de behandelingen te betalen. Verbijsterd luisteren ze naar papa’s verhaal. Hoe kunnen ze deze man zo buiten laten staan?

Alex en Marianne
Alex en Marianne draaien mee in het dagelijkse leven van vijf weeskindjes. Ze krijgen door hoe zwaar het leven is van een gezin zonder ouders. De oudste van de kinderen (14) heeft een grote verantwoordelijkheid om voor de rest van de kinderen te zorgen. Op hun stukje grond groeit echter niet veel voedsel meer en ze moeten snel aan geld zien te komen. Naar school gaan zit er dan voor de oudste ook niet meer in.

Joyce en Oscar
Joyce en Oscar gaan langs bij een ziek en ondervoed jongetje in het ziekenhuis. Doordat hij al een lange tijd ziek is, eet hij niets meer. Hij is eerst behandeld door een plaatselijke medicijnman maar hierdoor is zijn situatie alleen maar verslechterd. Hij ligt nu in het ziekenhuis maar daar kunnen ze alsnog niet veel voor hem doen omdat de behandelingen voor de ouders veel te duur zijn.

Voor deze drie stellen wordt het een emotionele reis en zien ze van dichtbij hoe erg het er aan toe gaat in deze regio’s. Naast dat zien ze ook hoe Cordaid Memisa probeert om vele levens daar te redden.

Cordaid Memisa
Moeders zijn erg belangrijk in een gezin. Zij geven de meeste zorg en zorgen dat de kinderen gezond blijven. Omdat er alsnog vele moeders overleiden bij of na de bevalling van het kind, moeten kinderen vaak opgroeien zonder moeder. Hierdoor verkleind ook hun kans op overleven. Ontwikkelingsorganisatie Cordaid Memisa zorgt ervoor dat de medische zorg voor moeder en kind in deze landen verbeterd zodat zij allebei kans hebben op een langer en gelukkig leven. Samen.

Deze speciale aflevering Babyboom in Afrika zal uitgezonden worden op woensdag 20 juni om 21:15 op Nederland 1.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …

Share
Share